Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Ziemeļkorejas raķetes izmēģinājums atkal izgāžas

Ziemeļkoreja atkal centusies palaist vidēja darbības rādiusa raķeti, taču arī šoreiz tas nav izdevies, vēsta ārvalstu mediji.Informācija par kārtējo gadījumu, kad Ziemeļkoreja centusies rādīt savus kodolmuskuļus, pašlaik gan ir gauži skopa. Zināms, ka ceturtdien mēģināts palaist vidēja darbības rādiusa Musudan tipa raķeti, taču "izskatās, ka tas nav izdevies," CNN pavēstījusi kāda Dienvidkorejas Aizsardzības ministrijas amatpersona.

Raķete avarējusi dažas sekundes pēc testa sākuma. To mēģināts palaist no Vonsan pilsētas valsts austrumu piekrastē, pavēstījusi Dienvidkorejas Aizsardzības ministrija. Musudan tipa raķetes darbības rādiuss var būt no 2500 līdz 4000 kilometru.Iepriekš neveiksmīgs vidēja darbības rādiusa raķetes palaišanas mēģinājums notika Ziemeļkorejas dibinātāja Kima Irsena dzimšanas dienā 15. aprīlī.Kā zināms, Ziemeļkoreja maijā plāno valdošās Strādnieku partijas kongresu, kurā valsts līderis Kims Čenuns, domājams, uzņemsies nopelnus par valsts kodolprogrammas pacelšanu jaunos augstumos. Kongress notiks pirmo reizi kopš 1980.gada.

Analītiķi kodolizmēģinājumus saista ar kongresa tuvošanos.

Līdz šim Ziemeļkoreja veikusi četrus kodolizmēģinājumus, no kuriem pēdējais notika 6. janvārī. Phenjana paziņoja, ka tā laikā tā detonējusi savu pirmo ūdeņraža bumbu, taču eksperti šos apgalvojumus apšauba, norādot, ka eksplozijas jauda bijusi pārāk niecīga.

ANO Drošības padome reaģēja uz šīm darbībām, nosakot līdz šim stingrākās sankcijas pret Ziemeļkoreju, kas pēc tam vairākkārt draudēja ar uzbrukumiem Dienvidkorejai un ASV.

Papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits