Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Abdeslāms tomēr nepretošoties izdošanai uz Franciju (papildināts 15:48)

Uzreiz pēc aizturēšanas advokāts Abdeslāma vārdā solīja, ka visos iespējamos veidos pretosies izdošanai tiesāšanai Francijā.
Aizdomās par dalību Parīzes teroraktos aizturētais Salāhs Abdeslāms tomēr nolēmis nepretoties izdošanai no Beļģijas uz Franciju notiesāšanai, vēsta BBC.

Pirms nepilnas nedēļas Briselē aizturētais Abdeslāms vēlas "doties uz Franciju cik ātri vien iespējams", lai varētu "izskaidroties Francijā", pavēstījis viņa advokāts Svens Marijs.

Otrdien Briselē notikušie terora akti tiek saistīti ar Abdeslāma arestu. Par terora aktu atbildību uzņēmies grupējums Islāma valsts.

Sprādzienos Briseles lidostā un metro bojā gājis 31 cilvēks, bet vēl ap 300 ievainoti. Beļģijas veselības ministre informēja, ka 61 cilvēks ir kritiskā stāvoklī, tāpēc nav izslēgts, ka upuru skaits varētu pieaugt.

Pēc terora aktiem iekšlietu ministrs Jans Jambons un tieslietu ministrs Koens Hēns pauduši gatavību atkāpties no amata, taču premjers Šarls Mišels demisijas piedāvājumus noraidījis.

Beļģijas iekšlietu struktūru amatpersonas tiek kritizētas par nekompetenci, īpaši pēc tam, kad trešdien Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans paziņoja, ka viens no Briseles spridzinātājiem pērn aizturēts Turcijā un izdots Beļģijai, brīdinot, ka vīrietis ir saistīts ar terorismu. Beļģija aizturēto vēlāk atbrīvojusi.

Abdeslāms ir Beļģijā dzimis 26 gadus vecs Francijas pilsonis.

Jau vēstīts, ka Eiropā līdz pagājušajai piektdienai visvairāk meklētais cilvēks - Parīzes terora aktu dalībnieks Abdeslāms - četrus mēnešus ne tikai slēpies no policijas, bet arī kalis plānus par jauniem uzbrukumiem. Izmeklētāji apgalvo, ka plašs radinieku un paziņu loks Beļģijas galvaspilsētā Briselē viņam palīdzējis tik ilgi izvairīties no nonākšanas varasiestāžu rokās.

Teroraktu sērija Parīzē notiks pērn 13.novembrī. Sprādzienos un apšaudē gāja bojā 130 cilvēki. 

Papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits