Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Aicina ierobežot produktu ievešanu ES no Ukrainas

Eiropas Savienībai ir jāmaina pašlaik spēkā esošā brīvās tirdzniecības vienošanās ar Ukrainu, ieviešot ierobežojumus atsevišķu lauksaimniecības produktu ievešanai, uzstājoties Polijas parlamentā, trešdien paziņojis ES lauksaimniecības komisārs Janušs Vojcehovskis, vēsta Politico.eu.

Vienošanās ar Ukrainu, kas uz gadu atceļ ievedmuitu un dažādus ierobežojumus no Ukrainas ievestajām precēm, veicinājusi tik lielu ievestās produkcijas plūsmu Ukrainas pierobežas reģionos Polijā, ka tā radījusi problēmas Polijas lauksaimniekiem.

J. Vojcehovskis uzsvēris, ka rietumu koridori Ukrainas ražojumu eksportam esot ļoti būtiski karadarbības postītās valsts dzīvotspējai, taču milzīgais ievestās produkcijas apjoms izraisījis Polijas lauksaimnieku bažas. "Palīdzība Ukrainai ir mūsu stratēģiskā prioritāte, un tā nav apspriežama. Tas ir drošības jautājums, taču attiecībā uz atsevišķiem produktiem vienošanās ir jāmaina. Dažu lauksaimniecības produktu ievešanas apjomi pēc barjeru atcelšanas tirdzniecībā ar Ukrainu ir pieauguši vairākkārtīgi. Vienkārši tiek ievests pārāk daudz produkcijas," teica komisārs.

Kā piemēru viņš minēja milzīgos apjomos ievesto kukurūzu, rapsi, olas, putnu gaļu un piebilda, ka Rumānijai un Bulgārijai problēmas sāk sagādāt saulespuķu eļļas ievešana no Ukrainas lielos apjomos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits