Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Čavušolu: Turcija nav līdz galam apstiprinājusi NATO aizsardzības plānus Baltijai un Polijai

Turcijas ārlietu ministrs Mevlits Čavušolu piektdien paziņojis, ka Turcija nav līdz galam apstiprinājusi NATO aizsardzības plānus Baltijas valstīm un Polijai, un nobloķēs gatavā dokumenta publicēšanu, ja NATO dalībvalstis nepiekritīs atzīt Sīrijas kurdu bruņoto grupējumu Tautas aizsardzības vienības (YPG) par teroristiem.

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs pirms divām dienām NATO samitā paziņoja, ka, neskatoties uz Turcijas sākotnēji izteiktajiem iebildumiem, NATO līderi apstiprinājuši jaunus aizsardzības plānus Polijai un Baltijas valstīm.

Čavušolu žurnālistiem Romā norādīja, ka Turcija piekrita nākamajam solim procesā, bet līdz galam šos plānus nav apstiprinājusi.

Ministrs paziņoja, ka Turcija bloķēs plānus, kamēr netiks apstiprināts aizsardzības plāns Turcijai. Ankara vēlas, lai šai plānā NATO atbalsta Turcijas skatījumu uz YPG kā teroristu grupējumu.

"Plāns netiks publicēts, kamēr netiks publicēts arī mūsu plāns," paziņoja Čavušolu.

"Nebūtu godīgi, ja citas valstis neapstiprinātu mūsu plānu, kamēr tai pat laikā atbalsta plānu priekš citiem," piebilda Čavušolu.

"Abi plāni gaida vienā un tajā pašā līmenī (..) un, ja tie tiks publicēti, tas notiks reizē. Bet, ja būs problēma, tad tie abi tiks nobloķēti. Nav ne runas, ka te varētu būt kompromiss," paziņoja Čavušolu.

YPG bija galvenais kaujas elements Sīrijas Demokrātiskajos spēkos, kas bija ASV sabiedrotie cīņā pret teroristu organizāciju Islāma valsts Sīrijā. Taču Turcija uzskata YPG par teroristu grupējumu un nosodījusi Rietumu atbalstu kaujiniekiem.

Stoltenbergs pēc NATO samita sacīja, ka NATO dalībvalstis vēl nav apspriedušas, kā novērtēs YPG. Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans vēlāk žurnālistiem Londonā sacīja, ka NATO nedrīkst pamest Turciju vienu cīņā ar teroristiem pēc tam, kad tā piekritusi plānam pēc Francijas, Vācijas, Polijas līderu un Stoltenberga lūguma.

Top komentāri

Uldis
U
No ko mūs jāaizstāv,vai no ASV propogandas kura tiek skandinātu 24 stundas dienaktī ,ka mums drīz uzbruks Krievijas Federācija ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits