Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Eiropas Savienība izteikusi atbalstu Pasaules Veselības organizācijai

Eiropas Savienība (ES) otrdien izteikusi atbalstu Pasaules Veselības organizācijai (PVO), no kuras ASV draudējušas izstāties.

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien draudēja permanenti iesaldēt ASV finansējumu PVO, ja tā nākamo 30 dienu laikā neveiks "būtiskus uzlabojumus".

Vašingtona jau aprīļa vidū apturēja finansējumu PVO, apsūdzot organizāciju, ka tā ir pārāk tuva Pekinai un slēpusi tās kļūmīgos soļus cīņā ar koronavīrusa uzliesmojumu.

"Šis ir laiks solidaritātei, nevis rādīšanai ar pirkstu vai daudzpusējās sadarbības graušanai," paziņoja ES preses pārstāve.

PVO ikgadējā sanāksmē, kas šoreiz pirmo reizi notiek virtuālā formātā, šodien tika apspriesta ES iesniegtā rezolūcija, kurā aicināts "objektīvi, neatkarīgi un visaptveroši izvērtēt" starptautisko reakciju uz jaunā koronavīrusa izraisīto krīzi.

"Eiropas Savienība atbalsta PVO tās centienos savaldīt un mazināt Covid-19 uzliesmojumu un jau ir piešķīrusi papildu finansējumu, lai atbalstītu šos centienus," norādīja ES preses pārstāve.

Ķīna ir kategoriski noliegusi ASV apsūdzības, ka tā slēpusi jaunā koronavīrusa uzliesmojuma nopietnību Ķīnā pirms tā izplatīšanās pa visu pasauli.

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins pirmdien PVO ikgadējā konferencē apgalvoja, ka Ķīnai vienmēr bijusi "atklāta, caurspīdīga un atbildīga attieksme" un tā laicīgi dalījusies ar informāciju par jauno koronavīrusu.

Brisele atbalsta neatkarīgu izmeklēšanu par to, kā pandēmija sākās un izplatījās, un centusies vadīt starptautisku, daudzpusēju atbildi uz šo krīzi un savākt finansējumu pētījumiem vakcīnas izstrādei.

Top komentāri

comintern is back
c
The Progressive International is an international organization uniting progressive left-wing activists and organizations. Its main proponents are Bernie Sanders and Yanis Varoufakis. It was formally founded and launched on 11 May 2020 amidst the global Coronavirus pandemic to counter the perceived resurgence of nationalism. - Latvijā arī ir šādi "progresīvie" - gan "Progresīvie", gan "Attīstībai/PAR", kas veido bloku ar "Progresīvajiem" Latvijā un bloku ar Makronu Eiroparlamentā. Makrons bieži mēdz atgādināt, ka viņš ir "progresīvais", pretnostatot sevi saviem lielākajiem ienaidniekiem - nacionāļiem un konservatīvajiem.
reptilis
r
Tātad ES ir noziedzīgas organizācijas piesedzēja...tātad ES stratēģiskais partneris nav ASV ,bet Ķīnas komunisti un ASV sociālisti ,kuru vecais ,jeb segvārds ir Demokrāti.
dace
d
interesanti, vai ES tiesham tik loti miil sho puskinisko WHO, vai gluzi vienkarshi grib ieriebt Trumpam? Tas zinas sekoja viena otrai loti driz. Tikko Trups pasutija WHO, pec neliela briza Merkela kladzinaja, cik lieliska ir WHO. Taa, protams, var but pavisam nejausa sakritiba...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits