Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

EP aicina Krieviju atbrīvot nelikumīgi aizturētos Ukrainas pilsoņus

Eiropas Parlamenta deputāti ceturtdien pieņēmuši rezolūciju, kurā aicina Krieviju bez nosacījumiem atbrīvot visus nelikumīgi un patvaļīgi aizturētos Ukrainas pilsoņus kā Krievijā, tā okupētajās Ukrainas teritorijās, aģentūru LETA informēja Eiropas Parlamenta Preses dienestā.

Kā atzīmē EP, starp aizturētajiem ir Krimas tatāri, 10.jūlija miermīlīgās demonstrācijas Sarkanajā laukumā dalībnieki, politisku iemeslu dēļ ieslodzītie, kā arī 24 Ukrainas militārās flotes jūrnieki, kurus aizturēja pagājušā gada 25.novembrī netālu no Kerčas šauruma.

Deputāti arī pieprasa Krievijas varas iestādēm nekavējoties pārtraukt jebkādu vēršanos pret vides aktīvistiem, tostarp Aleksandru Koroļevu un organizāciju Ekozaschita!, un cilvēktiesību aizstāvjiem un ļaut viņiem netraucēti veikt savu darbu.

Rezolūcija tika pieņemta ar 458 balsīm pret 80, 89 deputātiem atturoties, aģentūru LETA informēja EP Preses dienests.

Kā par šo rezolūciju nobalsoja Latvijas deputāti, pašlaik nav redzams, jo, kā skaidroja EP birojā, šoreiz katra deputāta balsojums netika fiksēts - sākotnēji bija paredzēts balsot, paceļot rokas, un elektroniskais balsojums tika noteikts tikai rezultāta pārbaudei.

Top komentāri

Aizturēti tika
A
pilnīgi likumīgi. Neņemot vērā brīdinājumus, ielauzās Krievijas jūras telpā, Krievijai bija visas tiesības šos kuģus nogremdēt. Un tatāriem arī jāievēro likumi. Nedrīklst būt ta, ka pret krieviem var atļauties visu ko, bet krieviem viss japacieš. Krievijas teritorija ir jāievēro Krievijas likumi.
Uldis
U
EP varētu aicināt ,lai ASV atbrīvo visus kurus aiztur bez tiesas !!! EP NATO REĀLI IR SŪKĀTĀJI ŠAFKAS kuras ar atvērtu muti skayās ,ko teiks ASV .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits