Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Francija: ES nepadosies Turcijas šantāžai, robežas paliks slēgtas nelegālajiem imigrantiem

Eiropas Savienība (ES) nepadosies Turcijas šantāžai un ES robežas paliks slēgtas nelegālajiem imigrantiem, trešdien paziņojis Francijas ārlietu ministrs Žans Īvs Ledriāns.

Ministrs paziņoja, ka "Grieķijas un Šengenas zonas robežas ir slēgtas, un mēs nodrošināsim, ka tās paliek slēgtas", neskatoties uz Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdona paziņojumu, ka migrantiem tiks atļauts šķērsot robežu, kā rezultātā pie robežas sapulcējušies tūkstošiem nelegālo imigrantu.

Jau ziņots, ka līdzās Turcijas un Grieķijas robežai šodien atkal izraisījās sadursmes starp nelegālajiem imigrantiem, kas sapulcējušies robežas Turcijas pusē, un Grieķijas policiju.

Erdoans ir brīdinājis Eiropu, ka tai jāatbalsta viņa risinājums Sīrijas konflikta izbeigšanai, ja Eiropa vēlas izvairīties no jaunas migrantu krīzes, lai gan 2016.gadā Ankara noslēdza vienošanos ar ES par migrācijas plūsmas ierobežošanu no Sīrijas apmaiņā pret miljardiem eiro lielu palīdzību bēgļu uzturēšanai.

Erdoans paziņojis, ka pēc karadarbības eskalācijas Sīrijas Idlibas provincē Turcijai, kas jau uzņēmusi aptuveni 3,6 miljonus sīriešu bēgļu, neizbēgami draud jauns bēgļu vilnis, ar kuru Ankara vairs nespēj tikt galā. Tāpēc tā bijusi spiesta atvērt bēgļiem robežu ar ES, kas neturot savus solījumus un nesniedzot Turcijai pietiekamu atbalstu bēgļu uzturēšanai.

Situācija Sīrijā saasinājās pēc tam, kad Ankara pēc vairāk nekā 50 Turcijas karavīru nogalināšanas Ildibas provincē sāka ofensīvu pret Sīrijas armijas spēkiem, kurus atbalsta Krievija.

Sīrijas armijas spēku uzbrukuma dēļ Idlibā nācies pārvietoties gandrīz vienam miljonam cilvēku, kuriem pašreiz liegts šķērsot Turcijas robežu.

Ledriāns sacīja, ka Erdoanam jāizskaidro savi nolūki saviem sabiedrotajiem NATO, nevis jāpieprasa to atbalsts pēc vienpusējas rīcības Sīrijā.

"Mums ātri nepieciešama atklāta un nopietna publiska diskusija ar Turciju, lai zinātu, kur katrs stāv un kur ir mūsu kopīgās intereses, pretējā gadījumā mēs no šī neizkļūsim," viņš piebilda.

Top komentāri

VVZ
V
Prieks, ka vecā Eiropa sāk runāt par to, ka robežas tomēr vajadzētu sargāt. Domāju, ka visām ES valstīm ir jāpalīdz robežu sargāšanā, nosūtot palīgos savas armijas un robežsardzi. Nedrīkst iesaistīt Briseles birokrātus un arī FRONTEX, kas nav robežas sargātāji, bet nelegāļu transportētāji un cilvēku kontrabandas biznesa rokaspuiši.
ha, ha
h
Eiroliberastiem vispirms vajag sūdos izvārtīties un ar tiem pilnu muti piestūķēt, lai saprastu ka tas nav ēdams un jāspļauj ārā.
latvietis
l
Šīs ir islāma kauna dienas
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits