Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Francijā restorānos, vilcienos prasīs Covid pasi

Francijā restorānu un citu sabiedrisko vietu apmeklēšanai, kā arī ceļojumiem ar vilcienu un lidmašīnu turpmāk būs jāuzrāda "veselības pase", ko varēs iegūt pret Covid-19 vakcinētie, ar to pārslimojušie vai negatīvu testu saņēmušie, paredz naktī uz pirmdienu Francijas parlamentā apstiprinātais ierobežojumu likums. Tas nosaka arī obligāto vakcināciju visiem veselības aizsardzības jomā strādājošajiem, vēsta France24.com.

Francijas prezidents Emanuels Makrons un viņa valdība nāca klajā ar likumprojektu pagājušajā nedēļā. Tas tika steidzamības kārtā pieņemts Senātā un parlamenta apakšpalātā nedēļas nogalē, neskatoties uz sestdien notikušajiem plašajiem protestiem valstī pret Covid-19 izplatības mazināšanai noteiktajiem ierobežojumiem, kuros piedalījās ap 160 tūkstošiem cilvēku.

Makrons, kurš nedēļas nogalē viesojās Franču Polinēzijā, paziņoja, ka protestētājiem ir tiesības "brīvi paust savus uzskatus mierīgā un citus respektējošā veidā", lai gan ar demonstrācijām nevarot panākt koronavīrusa izzušanu. Prezidents aicināja uz nacionālo vienotību un ātrāku vakcināciju, lai cīnītos pret koronavīrusa izplatības jauniem viļņiem. Vienlaikus viņš kritizēja tos, kuri uzkurina pret vakcinēšanos vērstu noskaņojumu sabiedrībā. "Ko gan ir vērta jūsu brīvība, ja jūs man sakāt "Es negribu vakcinēties", bet rīt inficējat savu tēvu, savu māti vai mani?" AP citē Makrona teikto vizītē slimnīcā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits