Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ievērojami pieaugusi nelegālo imigrantu plūsma uz ES cauri Rietumbalkāniem

Nelegālā imigrācija Eiropas Savienībā (ES) cauri Rietumbalkāniem ir palielinājusies vairāk nekā divas reizes, salīdzinot ar pērno gadu, bet migrantu plūsma pāri Vidusjūrai ir ievērojami samazinājusies, otrdien paziņojušas amatpersonas.

ES robežsardzes aģentūra Frontex oktobrī ziņoja par gandrīz 3500 nelegālās imigrācijas gadījumiem uz Rietumbalkānu zemes robežas, kas ir par vismaz trešdaļu vairāk nekā septembrī.

Sākotnējie dati par 2020.gada pirmajiem desmit mēnešiem liecina, ka pamanīti vairāk nekā 19 700 nelegālie imigranti, kas ir par 50% vairāk nekā tajā pašā laika posmā pērn.

Vairāk nekā puse no šiem migrantiem bija sīrieši, bet ceturtā daļa - afgāņi.

ES kopumā robežu šķērsojuši par 21% mazāk nelegālo imigrantu nekā pērn, kas lielākoties skaidrojams ar migrantu plūsmas samazināšanos Vidusjūrā, ziņo Frontex.

Vidusjūras austrumos šā gada pirmajos desmit mēnešos konstatēti 13 400 nelegālo migrantu, kas ir par 37% mazāk nekā 2019.gada pirmajos desmit mēnešos.

Vidusjūras austrumos nelegālās migrācijas maršrutā no Turcijas uz Grieķiju migrantu skaits sarucis par 75%. Agrāk tas bija viens no galvenajiem migrantu ceļiem uz ES.

Frontex ir pakļauta spiedienam saistībā ar mediju ziņoto, ka tā sadarbojusies ar Grieķijas varasiestādēm, lai atspiestu migrantus atpakaļ Turcijas ūdeņos.

Migrantu tiesību aizstāvju organizācijas uzstāj, ka nelegālajiem imigrantiem esot tiesības lūgt patvērumu, bet agresīvā robežsargu taktika pakļaujot tos briesmām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits