Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kariņš kopā ar ES valstu un valdību vadītājiem pauž atbalstu Francijai

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ceturtdien kopā ar Eiropas Savienības valstu un valdību vadītājiem Eiropadomes laikā pieņēma kopīgu paziņojumu, kurā pauž Francijai atbalstu pēc pēdējā laikā notikušiem terora aktiem, aģentūru LETA informēja Ministru prezidenta preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Paziņojumā sacīts, ka Eiropas līderi ir šokēti un apbēdināti par teroristu uzbrukumiem Francijā, kā arī stingri nosoda šos uzbrukumus, jo tie ir uzbrukumi Eiropas Savienības kopējām vērtībām.

Kopējā paziņojumā sacīts, ka Eiropas līderi ir vienoti un stingri savā solidaritātē ar Franciju, ar Francijas tautu un Francijas valdību - viņu kopējā un nepārtrauktajā cīņā pret terorismu un vardarbīgu ekstrēmismu.

Tāpat Eiropas līderi aicina vadītājus visā pasaulē strādāt, lai panāktu dialogu un sapratni starp kopienām un reliģijām, nevis šķelšanos.

Jau ziņots, ka Nicā, Francijā, ceturtdien ar nazi bruņots vīrietis Dievmātes katedrālē un ārpus tās nogalināja trīs cilvēkus. Vienam upurim pārgriezta rīkle.

Policija slepkavu sašāvusi, taču viņš ir dzīvs un nogādāts slimnīcā, pavēstīja Nicas mērs.

Francijas premjerministrs Žans Kastekss paziņoja, ka šis uzbrukums ir tikpat gļēvs, cik barbarisks, un norādīja, ka nolēmis terora trauksmes sistēmā jeb tā dēvētajā plānā "Vigipirate" paaugstināt draudu līmeni līdz augstākajai pakāpei.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits