Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Polija protestē pret EK lēmumu atteikt finansējumu sešām tās pilsētām

Polijai ir jāsper apņēmīgi soļi pret Eiropas Komisijas (EK) lēmumu atteikt Eiropas Savienības (ES) sadraudzības pilsētu programmas finansējumu sešām Polijas pilsētām, kas pieņēmušas LGBT kopienai naidīgas rezolūcijas, trešdien paziņoja Polijas tieslietu ministrs Zbigņevs Zjobro.

ES vienlīdzības komisāre Helena Dalli otrdien pievērsa uzmanību šim jautājumam, norādot, ka pieņemts negatīvs lēmums, jo "dalībvalstīm un valsts varasiestādēm ir jāciena ES vērtības un pamattiesības".

EK pārstāvis sakariem ar presi Ādalberts Jāncs trešdien atteicās nosaukt konkrētas pilsētas, jo EK neizpauž informāciju par neveiksmīgajiem pieteikumiem programmai.

Ņemot vērā "EK nelikumīgo spiedienu un nelikumīgo rīcību, Polijas valdības pienākums ir aizstāvēt vietējās pašvaldības", trešdien preses konferencē sacīja Zjobro.

"Mēs aizstāvēsim likumu pret ES nelikumīgo rīcību, lai aizstāvētu likuma varu," norādīja ministrs.

Līdz šim vairāk nekā 50 pašvaldības, pārsvarā Polijas dienvidaustrumos, pieņēmušas nesaistošas rezolūcijas "pret LGBT [lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu] ideoloģiju", kas izraisījis asu polemiku gan pašā Polijā, gan ārvalstīs.

Teju 40 pašvaldības pieņēmušas tā dēvētās vietējo pašvaldību hartas par ģimenes tiesībām, paužot apņēmību "aizstāvēt laulības kā vīrieša un sievietes savienības identitāti", kā arī "aizstāvēt bērnus pret morālo samaitāšanu".

Top komentāri

gejs
g
Izskatās, ka EK ir naida izraisītājs. Katrā sabiedrībā ir tāda attieksme pret gejiem, kāda tā ir. Tā var mainīties pakāpeniski. Veicinot sabiedrībai nepieņemamās homoseksualitātes izpausmes, EK nevis palīdz gejiem, bet gan izraisa sabiedrībā naidu pret viņiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits