Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Portugāles ekspremjers Sokratišs tiks tiesāts par naudas atmazgāšanu

Bijušais Portugāles premjerministrs Žozē Sokratišs tiks tiesāts par naudas atmazgāšanu un dokumentu viltošanu, piektdien nolēma tiesnesis, kurš tomēr atbrīvoja ekspremjeru no apsūdzībām korupcijā.

Prokurori ir apsūdzējuši Sokratišu par 34 miljonu eiro saņemšanu no trim uzņēmumiem laikā, kad viņš bija premjera amatā no 2005. līdz 2011.gadam, bet ekspremjers ir uzstājis, ka nav vainīgs.

Tika apgalvots, 63 gadus vecais Sokratišs esot slēpis līdzekļus ar uzņēmēja un viņa ilggadīga drauga Karluša Santuša Silvas līdzdalību.

Lēmums atbrīvot ekspremjeru no apsūdzībām korupcijā bija trieciens prokuroriem, kas apsūdzējuši pavisam 19 cilvēkus un deviņus uzņēmumus 189 noziegumos. Pašu Sokratišu prokurori 2017.gadā apsūdzēja 31 noziegumā.

Izmeklēšanas tiesnesis Ivo Roza savā lēmumā nolēma saglabāt apmēram 10 no Sokratišam izvirzītajām apsūdzībām. Prokurori paziņoja, ka plāno pārsūdzēt šo lēmumu.

Sokratiša prāvas datums vēl nav noteikts. 

"Visi apsūdzības puses lielie meli ir sabrukuši," sacīja Sokratišs, atstājot tiesas ēku Lisabonā. Viņš solīja turpināt cīņu, lai pierādītu savu nevainību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits