Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Prognozē tikai ierobežotu ietekmi uz nafas cenām

Mediju aptaujātie analītiķi prognozē, ka Izraēlas un palestīniešu pašreizējais konflikts īstermiņā būtiski neietekmēs naftas cenas, jo ne Izraēla, ne palestīniešu apdzīvotā Gazas josla nav nozīmīgas naftas ieguvējas. Situācija naftas tirgū gan varētu mainīties, ja konflikts izpletīsies uz citām valstīm, izraisot reģionālo nestabilitāti, un ja tajā būtiski iesaistīsies Libānā bāzētā islāmistu kustība Hezbollah vai Irāna, vēsta Al Jazeera.

Pēc nedēļas nogalē notikušā palestīniešu kaujinieku iebrukuma Izraēlā pirmdien globālā naftas cenu etalona Brent jēlnaftas cena pieauga par 4,2%, līdz 88,15 ASV dolāriem par barelu, savukārt ASV naftas cenu etalona West Texas Intermediate cena pieauga par 4,3%, līdz 86,38 ASV dolāriem par barelu. Otrdien cenas jau bija mazliet kritušās – attiecīgi par 36 un 35 centiem.

ASV finanšu pakalpojumu konglomerāts Morgan Stanley paziņojis, ka Izraēlas un palestīniešu konflikta saasināšanās ietekmes uz naftas piegādēm riski īstermiņā ir zemi, kas gan varot mainīties, ja konflikts izpletīsies uz citām valstīm.

Hezbollah pirmdien paziņoja, ka ir raidījusi raķetes uz Izraēlas teritoriju atriebībā par trīs kustības kaujinieku nogalināšanu Izraēlas gaisa triecienos. Savukārt Irāna, kas ir apsveikusi Hamas uzbrukumu Izraēlai, ir stingri noliegusi savu saistību ar to

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits