Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Isinbajeva sola lielu skandālu, ja Krievijas atlētus nepielaidīs Riodežaneiro Olimpiādei

 Ja Krievijas vieglatlētus nepielaidīs šovasar gaidāmajām Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, būs liels skandāls, apsolījusi slavenā krievu kārtslēcēja Jeļena Isinbajeva.

Kā zināms, sistemātisko dopinga pārkāpumu dēļ Krievijas Vieglatlētikas federācija ir diskvalificēta, tādēļ krievu sportisti nevar piedalīties sacensībās un apdraudēta ir arī viņu dalība Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

"Nedrīkst diskvalificēt visu komandu, ir jāizskata atsevišķi gadījumi. Nedrīkst par vainīgiem pataisīt visus šīs valsts sportistus, ja nav pierādījumu," intervijā ar "RIAC TV" atzina Isinbajeva. "Visus Krievijas sportistus saukt par meļiem ir rupji un pārdroši, uztveru to kā personisku apvainojumu."

Krievijas kārtslēcēja, kura ir divkārtējā olimpiskā čempione, plāno piedalīties Riodežaneiro Olimpiādē, bet pirms tam viņa ieturēja pauzi saistībā ar meitas piedzimšanu.

"Apsolu, ka būs skandāls, ja mūs nepielaidīs olimpiskajām spēlēm. Domāju, martā Starptautiskās Vieglatlētikas savienības (IAAF) lēmums būs mums par labu. Ticu, ka amatpersonām parādīsies veselais saprāts," piebilda Isinbajeva.

Netiek izslēgts, ka Olimpiādē varētu startēt "tīrie" Krievijas vieglatlēti, taču viņiem sacensībās būtu jāpiedalās zem Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) karoga. Tomēr Isinbajeva šādu iespēju iepriekš nevēlējās izskatīt.

Isinbajeva, kura par olimpisko čempioni kļuva 2004.gadā Atēnās un 2008.gadā Pekinā, par karjeras atsākšanu oficiāli nebija pavēstījusi, izsakoties, ka to darīs vien ar tādu nosacījumu, ka būs pārliecināta par uzvaru Riodežaneiro.

Pēc nesekmīgā snieguma 2010.gadā pasaules vieglatlētikas čempionātā telpās Isinbajeva "uz nenoteiktu laiku" aizgāja no sporta, atgriežoties gadu vēlāk. Savukārt par karjeras beigām viņa koķetēja kopš 2012.gada, regulāri mainot domas, cik ilgi vēl startēs.

Sportiste savas līdz šim pēdējās sacensības aizvadīja 2013.gada pasaules čempionātā, kad Maskavā tika pie zelta.

Isinbajeva ir izbijusi vingrotāja, kura kārtslēkšanai pievērsusies, leģendārā ukraiņa Sergeja Bubkas sasniegumu iedvesmota. Viņa sasniegusi 28 pasaules rekordus, tajā skaitā pārvarot piecu metru un sešu centimetru augstumu, ko nevienai citai sportistei vēl nav izdevies sasniegt.

Kā zināms, pērn novembrī atklātībā nonāca Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās izmeklēšanas komisijas ziņojums, kurā bija teikts, ka sistemātisko dopinga pārkāpumu dēļ IAAF būtu jādiskvalificē Krievijas Vieglatlētikas federācija (VFLA) un jāliedz tās atlētiem dalība Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Uzreiz pēc tam Maskavas antidopinga laboratorijai tika atņemta licence, kas liedza tai veikt jebkādas ar WADA organizāciju saistītas darbības, turklāt pagaidu diskvalifikācija tika piespriesta VFLA.

Par turpmāko Krievijas vieglatlētu statusu starptautiskajā arēnā IAAF lems ne ātrāk kā marta beigās, kad arī varētu kļūt zināms, vai šīs valsts vieglatlēti augustā varēs startēt Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Kā zināms, VFLA ir pieņēmusi tai piespriesto diskvalifikāciju par dopinga pārkāpumiem. Krievijas puse piekritusi tās Vieglatlētikas federācijas pilnīgai diskvalifikācijai, turklāt negrasās iesniegt apelāciju saistībā ar IAAF pieņemto lēmumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits