Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Izlūkdienesti: Krievija attīsta kodolieročus uzbrukumiem kosmosā

Krievija cenšas izstrādāt kodolieročus, ar kuriem varētu uzbrukt mērķiem kosmosā, atsaucoties uz ASV izlūkdienestiem, vēsta amerikāņu mediji.

Vairāki ASV plašsaziņas līdzekļi, tai skaitā laikraksti "New York Times", "Washington Post" un raidorganizācijas ABC un "Fox News" ziņo, ka Krievija mēģina izstrādāt kodolieročus, kas būtu balstīti kosmosā, vērsti pret satelītiem un varētu apdraudēt starptautisko drošību. "Fox News" norāda, ka kodolieroču sistēmu izmantošana pret satelītiem potenciāli varētu traucēt ASV militāro komunikāciju un izlūkošanu.

ASV amatpersonas mediju ziņoto nav apstiprinājušas.

Laikraksts "New York Times" raksta, ka ASV ir informējušas Kongresu un sabiedrotos Eiropā par šiem Maskavas plāniem. Laikraksts norāda, ka Krievija vēl tikai strādā pie šādiem ieročiem un tos vēl nav izvietojusi. "New York Times" citē amatpersonu sacīto, ka nepastāv nenovēršami draudi.

ASV Kongresa Pārstāvju palātas Izlūkošanas komitejas priekšsēdētājs Maikls Tērners trešdien aicināja Balto namu atslepenot informāciju par "nopietniem draudiem valsts drošībai", lai Kongress, administrācija un ASV sabiedrotie var atklāti apspriest, kā atbildēt uz šiem draudiem. Tērners neatklāja, par ko tieši ir runa, un viņa noslēpumainais aicinājums pavēra iespēju visdažādākajām spekulācijām. Neilgi pēc tam ASV mediji sāka ziņot par Krievijas plāniem kosmosā.

ASV Nacionālās drošības padomnieks Džeiks Salivans trešdien preses konferencē Baltajā namā sacīja, ka viņu "nedaudz pārsteidzis" Tērnera paziņojums, jo nedēļas sākumā viņš pats vērsies pie Kongresa locekļiem ar piedāvājumu ceturtdien viņus personīgi informēt par šo jautājumu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits