Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Krievijā uzraudzības dienests ierobežojis Twitter darbību

Krievijas Federālais sakaru, informācijas tehnoloģiju un masu komunikāciju uzraudzības dienests Roskomnadzor ierobežojis Twitter izmantošanu Krievijā, apsūdzot to aizliegta satura neizņemšanā.

Roskomnadzor šodien paziņoja, ka palēninās Twitter darbības ātrumu.

Dienests arī informēja, ka varētu pilnībā bloķēt Twitter, ja tas neizņems aizliegto saturu.

Maskava pēdējos mēnešos izdarījusi pastiprinātu spiedienu uz tādiem Rietumu tehnoloģiju gigantiem kā Facebook un Twitter, jo tie atteikušies dzēst aicinājumus uz protestiem pret Krievijas valdību.

Roskomnadzor paziņoja, ka Twitter darbība ierobežota, lai pasargātu Krievijas pilsoņus un piespiestu uzņēmumu ievērot Krievijas likumus.

Dienests informēja, ka no trešdienas Twitter darbība tiks palēnināta visiem mobilo telefonu lietotājiem un 50% lietotāju, kas piekļūst aplikācijai no datora.

Roskomnadzor paziņoja, ka kopš 2017.gada ir nosūtījis Twitter vairāk nekā 28 000 prasību "dzēst saites uz bērnu pornogrāfiju, informāciju par narkotiku lietošanu un aicinājumus nepilngadīgajiem pastrādāt pašnāvību".

Krievijas varasiestādes pēdējos gados ir pastiprinājušas kontroli pār internetu, apgalvojot, kas tas tiek darīts, cīnoties pret ekstrēmismu, terorismu un aizsargājot nepilngadīgos.

2019.gadā Krievijā tika pieņemts likums par "suverēna interneta" izveidošanu, lai izolētu Krieviju no pasaules tīmekļa. Aktīvisti bažījas, ka tas pastiprinās valdības kontroli pār kibertelpu un mazinās vārda brīvību.

Krievijā jau ir aizliegtas vairākas tīmekļa vietnes, kas atteikušās sadarboties ar varasiestādēm, tostarp Dailymotion un LinkedIn.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits