Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Medijs: Kadirova lidmašīna šomēnes trīs reizes lidojusi uz Maskavu

Kopš septembra sākuma lidmašīna, kas pieder Čečenijas prokremliskajam līderim Ramzanam Kadirovam, trīs reizes lidojusi uz Maskavu, un ar lielu ticamības pakāpi var apgalvot, ka pēdējās trīs dienas viņš atrodas Maskavā, vēsta tīmekļa izdevums Vjorstka, atsaucoties uz aviopārvadājumu monitoringa vietni.

Lidmašīna ar numuru RA-73417 nolaidusies Maskavā 6. un 9.septembrī.

Pēdējo reizi tā lidojusi no Groznijas Maskavas virzienā 15.septembrī un kopš šīs dienas, ja var ticēt monitoringa datiem, Čečenijā nav atgriezusies.

Izdevums "Vjorstka" pievērsis uzmanību informācijai par Kadirova lidmašīnas pārvietošanos laikā, kad medijos parādījušās baumas par Čečenijas līdera veselības stāvokļa strauju pasliktināšanos un viņa ārstēšanos Maskavā Krievijas prezidenta lietu pārvaldes Centrālajā klīniskajā slimnīcā.

Nedēļas vidū platformā "Telegram" vairāku čečenu opozicionāru kanāli bez atsauces uz avotiem vēstīja, ka Ramzans Kadirovs ir komā.

Svētdien čečenu opozicionārs un cilvēktiesību aktīvists Abubakars Jangulbajevs pat ziņoja, ka Kadirovs ir miris.

Kadirova kanālā platformā "Telegram" tostarp svētdien tika publicēts video, kurā redzams Čečenijas līderis. Tika apgalvots, ka ieraksts esot veikts Groznijā. Tiesa gan, nedz to, nedz video tapšanas laiku apstiprināt nav iespējams.

"Telegram" kanāls VČK-OGPU, kas esot saistīts ar Krievijas likumsargu struktūrām, ziņoja, svētdienas rītā Maskavā pie Centrālās klīniskās slimnīcas sabraukušas mašīnas ar Čečenijas numurzīmēm un ka tās slimnīcas teritorijā tiek ielaistas bez pārbaudes.

"Tikai stundas laikā Centrālajā klīniskajā slimnīcā ieradās šādas čečenu automašīnas: "Maybach" ar divām apsardzes automašīnām, "Porsche Cayenne", četri "gelendvāgeni" un divi BMW," norāda kanāla autori.

Kadirovs ir viens no dedzīgākajiem Krievijas pret Ukrainu izvērstā kara atbalstītājiem.

Tiesa gan, reizumis viņš atļāvies kritizēt Krievijas Aizsardzības ministriju.

Kadirovs savulaik arī atbalstījis Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" dibinātāju Jevgeņiju Prigožinu. Neilgi pirms "Vagner" jūnija dumpja viņu starpā izraisījies strīds.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits