Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Navaļnijam piespriež 19 gadu cietumsodu

Maskavas pilsētas tiesa piektdien izbraukuma sēdē piesprieda Krievijas opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam 19 gadu cietumsodu par "ekstrēmismu" un sodu viņš izcietīs "īpaša režīma" kolonijā.

Sēde notika kolonijā Vladimiras apgabalā, kur Navaļnijs izcieš deviņu gadu cietumsodu.

ANO augstais cilvēktiesību komisārs Folkers Tirks nosodīja Krievijas tiesas spriedumu, aicinot Navaļniju nekavējoties atbrīvot.

"Opozicionāram Aleksejam Navaļnijam šodien piespriestais jaunais sods rada jaunas nopietnas bažas par tiesisko vajāšanu un tiesu sistēmas instrumentalizēšanu politiskiem mērķiem Krievijā," teikts Tirka paziņojumā, uzstājot, ka Krievijas varasiestādēm "nekavējoties (jāpārtrauc) Navaļnija cilvēktiesību pārkāpumi un viņš jāatbrīvo".

Arī Eiropas Savienība (ES) nosodīja Krievijas spriedumu Navaļnijam.

"Jaunākais spriedums vēl vienā fiktīvā tiesas procesā pret Alekseju Navaļniju ir nepieņemams. Šis patvaļīgais notiesājošais spriedums ir atbilde uz viņa drosmi kritiski izteikties pret Kremļa režīmu," paziņoja Eiropadomes priekšsēdētājs Šarls Mišels.

Navaļnijs tika aizturēts 2021.gada janvārī, atgriežoties no Vācijas, kur viņš ārstējās pēc Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) aģentu organizētā noindēšanas mēģinājuma.

Tā paša gada februārī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu šķietamu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā.

Nākamā gada martā viņam piesprieda vēl deviņus gadus ieslodzījumā par "krāpšanu" un "necieņu pret tiesu".

Tagad Navaļnijs tika apsūdzēts "ekstrēmistiskas kopienas" izveidošanā, aicinājumos uz "ekstrēmismu", nekomerciālas organizācijas izveidē, kas apdraudējusi pilsoņu tiesības, ekstrēmisma finansēšanā, nepilngadīgo iesaistīšanā īpaši bīstamu darbību veikšanā, kā arī nacisma reabilitācijā.

papildināta ar 3.-6.rindkopu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits