Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Politologs: Putins un Prigožins ir dvīņu brāļi

Krievijas prezidents Vladimirs Putins nevērsās ar militāru spēku pret dumpi sarīkojušo privāto algotņu grupējumu "Vagner" un nesodīja tās līderi Jevgeņiju Prigožinu, jo viņi abi vēl joprojām ir sabiedrotie, intervijā aģentūrai LETA norāda vēsturnieks, politologs un Krievijas eksperts Kārlis Daukšts.

"Putins ir ļoti cieši saistīts ar Prigožinu, viņi ir kā dvīņu brāļi. Gan viens, gan otrs vada bandītiskus grupējumus," uzskata Daukšts.

Viņaprāt Prigožinam ir kaut kādas finansiālās vai citas sviras, ar kurām viņš Putinu ietekmē - vai nu kontrolē, vai šantažē. Citādi Putina rīcību, nesodot cilvēku, kuru viņš publiski nosaucis par nodevēju, nevar loģiski izskaidrot. Vēl vairāk, Prigožins ne tikai netiek sodīts, bet pat piedalījās Krievijas Āfrikas samitā, kas norisinājās Pēterburgā. Pēc Daukšta domām tas ir pierādījums tam, ka Kremlis vēl joprojām savas merkantilās intereses Āfrikā vēlas īstenot ar "Vagner" starpniecību.

"Es piekrītu, ka vagnerieši Latvijai nerada militāru apdraudējumu, taču draudi pastāv un tie ir ideoloģiska rakstura. Proti, tā ir zināma pretvalstiska noskaņojuma uzkūdīšana atsevišķās sabiedrības grupās, kas nav pārāk apmierinātas ar dzīvi Latvijā," savu redzējumu par vagneriešiem pauž politologs.

Daukšts arī sniedz savu vērtējumu Krievijas opozīcijas politiķiem. Viņaprāt, tie savā absolūtajā vairākumā ir liberālas impērijas piekritēji, kuri ienīst pašreizējo režīmu, taču viņiem nav pozitīva nākotnes redzējuma.

"Tikko tika arestēts Girkins, viens no asiņainākajiem noziedzniekiem, kuru notiesāja par pasažieru lidmašīnas notriekšanu. Notiesātais opozīcijas politiķis Aleksejs Navaļnijs, kurš sēž cietumā, uzrakstīja aizstāvības rakstu Girkinam. Tajā parādās opozīcijas politiskie principi. Navaļnijs norāda, ka Girkins ir politisks opozicionārs, viņu nedrīkst sēdināt cietumā. Tālāk seko frāzes - mēs paši Krievijā sāksim jaunu procesu par pasažieru lidmašīnas notriekšanu, mēs paši izmeklēsim šo noziegumu. Tas nozīmē, ka noziegumu izmeklēs nevis starptautiskie izmeklētāji, bet mēs paši. Tie ir spēcīgi impēriskās domāšanas elementi. Krievijas opozīcija nekad nerunā par nākotni," uzsver Daukšts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits