Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Irāna aizturējusi par miljarda dolāru izkrāpšanu apsūdzētu eiropieti

Irāna aizturējusi Eiropas valsts pilsoni, kurš tiek apsūdzēts, ka pēc 2015.gada kodolvienošanās un tai sekojošās sankciju atcelšanas no kāda investora izkrāpis vismaz miljardu dolāru, trešdien vēsta vietējie mediji.

"Policijai izdevās atklāt krāpšanas gadījumu un aizturēt Eiropas valsts pilsoni, kurš izkrāpa 120 miljardus riālu" kopš 2015.gada, apgalvojot, ka investēs lauksaimniecībā, pavēstīja policijas pārstāvis sakariem ar presi brigādes ģenerālis Ahmads Nurians.

Šobrīd 120 miljardi riālu ir aptuveni viens miljards dolāru jeb 900 miljoni eiro atbilstoši neoficiālajam Teherānas valūtas kursam.

Par apsūdzēto radušās aizdomas, kad varasiestādes pamanījušas viltotus dokumentus, policijas pārstāvja teikto citē valsts televīzijas tīmekļa vietne.

Noskaidrojies, ka Eiropas pilsonis pēc profesijas ir miesnieks, kuram turklāt nav kapitāla, un viņš bijis "saistīts ar starptautisku afēristu, kuru meklēšanā izsludinājis Interpols".

Kā vēsta oficiālā ziņu aģentūra IRNA, apsūdzētais aizturēts Birdžandā, Dienvidhorasānas provincē, un viņam bijis līdzzinātājs, arī eiropietis.

Viņi laikā pēc kodolvienošanās, kuras oficiālais nosaukums ir Kopējais visaptverošais rīcības plāns (JCPOA), un sekojušās sankciju atcelšanas uzdevušies par investoriem.

"Izmeklēšanā tika noskaidrots, ka šie divi Eiropas valstu pilsoņi pēc JCPOA Irānas vēstniecībā [kādā Persijas līča valstī] stādījušies priekšā kā investori," sacīja Dienvidhorasānas policijas priekšnieks Madžids Šodža.

Viņi tika iepazīstināti ar provinces varasiestādēm un tad "vienu no vietējiem investoriem iedrošināja investēt", IRNA citē Šodžas teikto.

"Irānas partneris iedzīvojās pamatīgos izdevumos," norādīja policijas priekšnieks.

"Līdzās izdevumiem par dzīvesvietu, veselības aprūpi, lidmašīnas biļetēm un biroja aprīkojumu ar modernākajām iekārtām [Irānas partneris] šo divu Eiropas pilsoņu kontos pārskaitīja aptuveni 120 miljardus riālu."

Irānas partneris iesniedza sūdzību, un viens no diviem eiropiešiem Irānā tika aizturēts, viņš piebilda.

Top komentāri

Kuilis
K
Vai viņš ir latvietis?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits