Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tramps bloķē Kongresa rezolūciju, kurā aicināts beigt atbalstīt Saūda Arābiju Jemenas karā

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien uzlika veto Kongresa rezolūcijai, kura liek viņam izbeigt ASV militāro atbalstu Saūda Arābijas vadītajai koalīcijai, kas Jemenā karo pret šiītu nemierniekiem hutiešiem.

"Šī rezolūcija ir nevajadzīgs, bīstams mēģinājums vājināt manas konstitucionālās pilnvaras, un apdraud amerikāņu pilsoņu un drosmīgo karavīru dzīvības gan šodien, gan nākotnē," uzskata Tramps.

Viņš arī apgalvoja, ka ASV atbalsts ir nepieciešams, lai "aizsargātu vairāk nekā 80 000 amerikāņu drošību, kuri dzīvo zināmās koalīcijas valstīs, kas ir tikušas pakļautas hutiešu uzbrukumiem no Jemenas".

Domājams, ka Kongresā netiks savāktas nepieciešamās divas trešdaļas balsu, kas ļautu pārvarētu prezidenta noteikto veto. ASV pērn pārtrauca degvielas uzpildes operācijas Saūda Arābijas un Apvienoto Arābu Emirātu lidmašīnām šajā karā, bet turpina sniegt koalīcijai dažāda veida atbalstu, tostarp vadot apmācības un padomus.

Jemena kopš 2014. gada ir iesaistīta postošā konfliktā starp valdības spēkiem, kurus atbalsta Saūda Arābija un Apvienotie Arābu Emirāti, un Irānas atbalstītajiem hutiešiem, kuri ieņēmuši galvaspilsētu Sanu.

Šis ir otrs veto Trampa prezidentūras laikā. Martā viņš uzlika veto Kongresa mēģinājumam bloķēt viņa izsludināto ārkārtas stāvokli uz ASV-Meksikas robežas.

Top komentāri

Tramps degradē ASV
T
Tramps par katru cenu grib atbalstīt Rijādas režīmu, kurš Jemenā ir izraisījis humanitāro katastrofu. Pārdodot ieročus noziedzniekiem, Tramps uzņemas daļu nozieguma arī uz savas sirdsapziņas. Un Izraēlas fašistiskā Netanjahu beizierunu atbalsts no viņa puses ir visai līdzīgs.
Pipars
P
ASV valsts statusa deliģimitizācijas kampaņa ir ieguvusi neatgriezenisku spēku... Tā kā šī kampaņa ir iepriekš detalizēti plānota un pēc būtības lielā mērā ir analoģiska PSRS kampaņai varam tīri empīriski izskaitļot analoģiskos ASV valsts sagrāves termiņus...
Ezis
E
Uzskatāmi redzama ASV divkosība attiecībā uz nedemokrātiskiem režīmiem. Daudz mērenākas valstis nosoda un ievieš sankcijas, kamēr visradikālākiem diktatoriem un kara noziedzniekiem sniedz atbalstu. :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits