Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Ziņojums: ES un Turcijas vienošanās minimāli samazinājusi imigrantu plūsmu

Eiropas Savienības (ES) un Turcijas novembra beigās noslēgtā vienošanās par sadarbību bēgļu krīzes risināšanā minimāli samazinājusi imigrantu plūsmu, teikts ceturtdien izplatītā ES ziņojumā.

Šomēnes Grieķijā no Turcijas ierodas aptuveni 4000 cilvēku dienā, kas ir neliels samazinājums salīdzinājumā ar novembri, kad dienā no Turcijas ieradās 5000-6000 cilvēku, teikts ES prezidētājvalsts Luksemburgas sagatavotajā ziņojumā. Tiesa, bēgļu skaita samazināšanās varētu būt saistīta ar citiem faktoriem.

Ziņojumā arī norādīts, ka darbojas tikai divi no 11 tā dēvētajiem karstajiem punktiem imigrantu pieteikumu izskatīšanai un uz citām valstīm no Grieķijas un Itālijas pārcelti tikai 200 bēgļi no ES iecerētajiem 160 000.

Atbilstoši Starptautiskās Migrācijas organizācijas (IOM) datiem šogad Eiropā, šķērsojot Vidusjūru, kopumā ieradušies teju miljons nelegālo imigrantu.

29.novembrī ES un Turcija vienojās par plānu bēgļu krīzes risināšanai. Apmaiņā pret Turcijas solījumu ierobežot bēgļu plūsmu un apkarot cilvēku kontrabandistus ES piekrita atvēlēt trīs miljardus eiro palīdzībai Sīrijas bēgļiem Turcijā un atvērt jaunu sadaļu iestigušajās Turcijas sarunās par pievienošanos blokam.

Vācijas kanclere Angela Merkele ceturtdien vadīs tikšanos starp astoņām ES valstīm un Turciju par patvēruma meklētāju pārvietošanu no Turcijas uz ES valstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits