Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Adetokunbo otro gadu pēc kārtas kļuvis par NBA vērtīgāko spēlētāju

Milvoki Bucks zvaigzne Jannis Adetokunbo piektdien otro sezonu pēc kārtas tika atzīts par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vērtīgāko spēlētāju (MVP), vēstīts līgas tīmekļa vietnē.

25 gadus vecais grieķis pēc Maikla Džordana 1988.gadā un Hakīma Oladžuvona 1994.gadā kļuva par tikai trešo spēlētāju līgas vēsturē, kas tajā pašā sezonā nopelnīja MVP un sezonas aizsardzības spēlētāja balvu.

Par "grieķu ķēmu" dēvētais spēlētājs kļuva par 12.spēlētāju, kurš līgas MVP vērtējumā uzvarējis divreiz pēc kārtas, pievienojoties Džordanam, Stefenam Karijam, Lebronam Džeimsam, Stīvam Nešam, Timam Dankanam, Īrvinam "Maģiskajam" Džonsonam, Lerijam Bērdam, Mozesam Melonam, Karīmam Abduldžabaram, Viltam Čemberlenam un Bilam Raselam.

Adetokunbo balsojumā saņēma 85 pirmās vietas pasaules reportieru un raidorganizāciju vērtējumā. Losandželosas "Lakers" zvaigzne Džeimss saņēma 16 pirmās vietas, bet trešais finālists Džeimss Hārdens no Hjūstonas "Rockets" nesaņēma nevienu pirmo vietu.

Balsojuma pamatā bija sniegums no sezonas sākuma līdz 11.martam, kad koronavīrusa pandēmijas laikā sezona tika pārtraukta. Tas neietvēra "izsēšanas spēles" pirms izslēgšanas spēlēm, atsākot sezonu karantīnas "burbuļa" vidē Orlando.

Adetokunbo vidēji mačā guva 29,5 punktus, izcīnīja 13,6 atlēkušās bumbas un 5,6 reizes rezultatīvi piespēlēja, "Bucks" sasniedzot līgā labāko bilanci regulārajā sezonā.

Arī šoreiz MVP tituls būs Adetokunbo būs ar mielēm, viņa pārstāvētajai Milvoki "Bucks" neiekļūstot NBA finālā pēc zaudējuma piecās spēlēs sērijā pret Maiami "Heat" Austrumu konferences pusfinālā.

Pērn Adetokunbo ieguva MVP, bet kopā ar komandu Austrumu konferences finālā zaudēja nākamajam čempionam Toronto "Raptors".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi