Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bertāna Wizards izšķirošajā cīņā par vietu play-off tiksies ar Saboņa pārstāvēto Pacers

Latvijas basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Vašingtonas Wizards "play-in" turnīra izšķirīgajā spēlē tiksies ar lietuvieša Domanta Saboņa pārstāvēto Indiānas Pacers, kas otrdien savā laukumā pieveica Šarlotas Hornets.

Indiānas "Pacers" Austrumu grupas "play-in" pirmajā kārtā mājās pārspēja Šarlotas "Hornets" ar 144:117 (40:24, 29:21, 39:33, 36:39).

Šarlotas vienībai tas nozīmēja sezonas beigas, bet cīņā par vienīgo atlikušo ceļazīmi uz šā gada "play-off" spēlēm "Pacers" ar "Wizards" tiksies ceturtdien Vašingtonā.

Sabonis uzvarētāju rindās no "triple-double" atpalika par vienu rezultatīvu piespēli, sakrādams arī 14 punktus un 21 atlēkušo bumbu.

Rezultatīvākais mājiniekiem, kam astoņi basketbolisti guva vismaz 12 punktus, bija Ošijs Brisets ar 23 punktiem. Par diviem punktiem mazāk sakrāja Dags Makdermots, bet pie "double-double" tika Gruzijas basketbolists Goga Bitadze - 14 punkti un desmit atlēkušās bumbas.

Viesiem sezonas pēdējā spēlē ar 23 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām rezultatīvākais bija Mailss Bridžess.

Jau ziņots, ka Bostonas "Celtics" savā laukumā pieveica Dāvja Bertāna pārstāvēto Vašingtonas "Wizards" ar 118:100 (27:21, 25:33, 38:26, 28:20).

Bertāns laukumā pavadīja 32 minūtes un 46 sekundes, kuru laikā realizēja savu vienīgo divpunktu metienu un abus soda metienus, garām grozam lidojot visiem septiņiem tālmetieniem.

Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, trīsreiz pārkāpa noteikumus un izprovocēja četrus noteikumu pārkāpumus pretiniekiem. Latvietim arī mačā sliktākais +/- rādītājs -23.

"Wizards" rindās Bredlijs Bīls guva 22 punktus, kā arī sakrāja deviņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles. 20 punkti, 14 atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles bija Raselam Vestbrukam, 17 punkti Išam Smitam.

Bostonas komandā ar 50 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Džeisons Teitums, nodrošinot "Celtics" vietu izslēgšanas spēļu turnīrā. 29 punkti Kembas Volkera kontā.

Gandrīz no spēles sākuma "Celtics" izvirzījās vadībā, lielāko pārsvaru panākot pēc Volkera trīspunktnieka nedaudz vairāk kā trīs minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām (22:13). Viesiem vadības grožus pārņemt izdevās pēc sešām ar pusi spēlētām minūtēm otrajā ceturtdaļā, kad precīzs bija Rui Hačimuras āķa metiens (39:37), nelielu vadību saglabājot līdz puslaika beigām.

Tomēr trešās ceturtdaļas sākumā atkal vadībā izvirzījās "Celtics", puslaiku mijā veicot 23:4 izrāvienu un pēc Teituma trīspunktnieka panākot 74:58 savā labā.

Trešās un ceturtās ceturtdaļas mijā viesiem izdevās samazināt atpalicību zem desmit punktiem, taču mača beigās Bostonas vienība atkal palielināja pārsvaru, svinot uzvaru un iekļūstot "play-off" turnīrā.

"Wizards" "play-in" turnīra otrajā kārtā spēlēs ar Indiānas "Pacers", uzvarētājiem iekļūstot izslēgšanas spēļu turnīrā.

NBA pamatturnīrā komandas aizvadīs 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi