Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Cipruss un Janičenoks iesaistās Latvijas basketbola dzīves organizēšanā

Solītās jaunās vēsmas Latvijas Basketbola savienības (LBS) vadībā iepūtušas drīz pēc valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas beigām. Ilggadējo organizācijas ģenerālsekretāru Edgaru Šnepu atbildīgajā amatā nomainījis Kaspars Cipruss, bet Latvijas basketbola līgu (LBL) direktora pienākumus uzņēmies Kristaps Janičenoks.

Trīs LBS prezidenta amata kandidāti jau janvārī notikušajās organizācijas vadītāja vēlēšanās iezīmēja šķelšanos pašmāju basketbola saimē. LBS prezidenta amatu ieguvušais valsts eksprezidents Raimonds Vējonis solīja apvienot konkurējošās puses kopējā darbā, lai attīstītu basketbolu Latvijā. Zīmīgi, ka Cipruss vēlēšanu dienā atsauca savu kandidatūru, aicinot balsot par Vējoni. Pret Ciprusa apstiprināšanu par ģenerālsekretāru publiski asi iestājies Latvijas čempionvienības VEF Rīga valdes priekšsēdētājs Edgars Jaunups, pārmetot, ka viņam šis amats piedāvāts jau pirms LBS prezidenta vēlēšanām. VEF Rīga prezidenta amatam virzīja Aneti Jēkabsoni-Žogotu.

"Protams, medijos parādās viedoklis, ka bijušas kaut kādas vienošanās. Viennozīmīgi varu teikt, ka tādas nav bijušas, lai Kaspars atteiktos no kandidēšanas, viņam kaut ko apsolot. Mans apsolījums bija, ka runāšu ar abiem kandidātiem, aicinot uz amatiem kādās struktūrās. Diemžēl Anete atteicās no aicinājuma iesaistīties padomes un valdes darbā," aizrādījumus noraidīja Vējonis. 

Ciprusa jaunajos amata pienākumos ietilpst praktiski visa Latvijas basketbola pārvaldības organizēšana. "Vispirms jāiepazīst kopējais darbalauks. Kopā ar biedriem un komisijām jāvienojas par tālejošiem mērķiem un jāizveido prezidenta programmai atbilstošs rīcības plāns," Cipruss piektdien vēl nebija gatavs niansēti runāt par saviem mērķiem. Viņam vēl jāvienojas par darba pienākumu izbeigšanu Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamentā. Bijušais valstsvienības basketbolists iepriekš septiņus gadus bijis SIA Jauno spēlētāju attīstības aģentūra 2010 direktors, pēcāk biedrības SportSmarts izpilddirektors, SIA Dinastija projektu vadītājs, kā arī LBS Latvijas Jaunatnes basketbola līgas direktors. "Basketbols man kopš bērna kājas ir bijis hobijs, sirdslieta un darbs. Esmu gandarīts, ka man ir dota iespēja apvienot šīs lietas," jaunam darba cēlienam gatavojas Cipruss.

Jēkabsones-Žogotas komandā vēlēšanās startējušajam Kristapam Janičenokam uzticēts LBL direktora amats, no kura maijā atkāpās Edgars Bērziņš. "Vienmēr esmu uzsvēris, ka gribu strādāt basketbolā. Paldies LBS valdei, kas dod man tādu iespēju," bijušais valstsvienības līderis solījis pašmāju turnīrus veidot kā produktu, kas ir interesants visiem – spēlētājiem, skatītājiem un atbalstītājiem. 

Janičenokam jau tuvākajās nedēļās uzdevumu netrūks, jo turpinās pārrunas ar Igauniju par kopīgā basketbola līgas projekta virzību, turklāt LBS valde apstiprinājusi arī ieceri nākamajā sezonā rīkot Latvijas kausa izcīņu, par kuras nepieciešamību šķēpi basketbola sabiedrībā tiek lauzti jau vairākus gadus.

Top komentāri

Drekslers
D
Vējons kā jau spējons - sniedz tēvišķīgus padomus un slavē abu nodomus.
sadness
s
Ir ļoti žēl, ka laikā, kad Latvijas vasketbolā ir tika daudzi talantīgi spēlētāji, basketbola dzīvi latvijā vadīs diletants, kas pat urnu no mpaīra nolasīt nevar un Ziemassvētkus no dziesmusvētkiem neatšķir.Protams, ka Anete tāda, manuprāt, klauna vadībā atteicās strādāt, jo tas nozīmētu tika sašmucēties. cipruss - nu tam nekas cits neatliek kā apmierināties ar to, ko kāds pamet...
Man
M
it ļoti žēl, ka laikā, kad Latvijas vasketbolā ir tika daudzi talantīgi spēlētāji, basketbola dzīvi latvijā vadīs diletants, kas pat runu no mpaīra nolasīt nevar un Ziemassvētkus no dziesmusvētkiem neatšķir.Protams, ka Anete tāda, manuprāt, klauna vadībā atteicās strādāt, jo tas nozīmētu tika sašmucēties. cipruss - nu tam nekas cits neatliek kā apmierināties ar to, ko kāds pamet...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi