Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Džeimsam nākas taisnoties par savu viedokli Ķīnas un NBA situācijā

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigznei Lebronam Džeimsam nācies taisnoties vietējiem medijiem par savu sākotnējo atbildi Ķīnas un NBA konflikta situācijā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pēc NBA kluba Hjūstonas Rockets ģenerālmenedžera Derila Morija ieraksta viņa Twitter kontā par atbalstu protestiem Honkongā Ķīnas valsts televīzija otrdien paziņoja, ka "nekavējoties aptur" plānotās Ķīnā notiekošo NBA pirmssezonas maču translācijas.

Džeimss pirmdienas intervijā norādīja, ka Morijs nebija līdz galam iepazinies ar situāciju Ķīnā pirms publicējis ierakstu savā Twitter kontā.

"Es runāju tikai par pašu ierakstu. Iespējamās sekas nekad nevar paredzēt," teica Džeimss. "Mēs visi redzam, ko tas ir nodarījis līgai un mūsu valstij, kā arī iedzīvotājiem Ķīnā. Tāpēc dažreiz ir vairāk jāapdomā lietas, kas var radīt kaitējumu ne tikai tev pašam, bet arī pārējiem. Manuprāt, šis ir lielisks piemērs."

Īsi pēc pirmdien sniegtās intervijas, kas bija pirmā reize, kad Džeimss runāja ar ASV medijiem pirms pameta valsti, lai dotos izbraukumā uz Ķīnu, spēlētājs savā Twitter profilā publicēja ierakstu, kas izkristalizēja viņa patieso domu un viedokli šajā situācijā.

"Ļaujiet man pārtraukt šo apjukumu. Uzskatu, ka pirms ieraksta publicēšanas netika kārtīgi padomāts par sekām. Es nespriežu par pašu lietu," uzsvēra basketbolists. "Par to var runāt citi. Uzskatu, ka cilvēkiem vajadzētu saprast, kādu ietekmi šādi ieraksti var atstāt uz citiem."

"Esmu drošs, ka neviens neapdomājās divreiz pirms publicēja to. Šīs pārdomas varēja publicēt arī nedēļu vēlāk."

Morija ieraksts sociālajā vietnē izraisīja plašu nosodījumu no Ķīnas valdības, kuras padotība ir valsts mediji. Tā rezultātā tika atcelti visi mediju pasākumi, kuros piedalīties bija paredzēts NBA spēlētājiem. Tāpat no arēnu sienām tika norautas reklāmas par gaidāmajām spēlēm, un pastāvēja bažas, ka mači starp Losandželosas Lakers un Bruklinas Nets varētu nenotikt.

Abas spēles tomēr tika aizvadītas, Nets abās reizēs svinot uzvaru.

Džeimss pirmdien notikušajā intervijā arī aicināja padomāt par to, cik daudz cilvēkiem vajadzētu dalīties ar pārdomām, neraugoties uz to, ka valda runas brīvība.

"Tik daudzi cilvēki varēja ciest finansiāli, fiziski, emocionāli un citos veidos. Lai arī pastāv runas brīvība, mums ir jābūt uzmanīgiem ar to, ko mēs paužam publiski. Runas brīvībai ir arī negatīvie aspekti," norādīja Džeimss.

Basketbolists arī norādīja, ka nedz viņš, nedz komandas biedri nebija un aizvien nav gana labi informēti par situāciju Ķīnā, lai sīkāk komentētu šos politiskos notikumus.

Basketbolista ieraksts Twitter profilā, kas it kā izskaidroja viņa patieso pārliecību, izsauca kritiku atbalstītāju pulkā, starp kuriem bija arī ASV senators Riks Skots.

"Skaidrs, ka pats Džeimss ir viens no tiem, kurš nav izglītots par šā brīža situāciju Ķīnā. Paužu nožēlu, redzot viņa atbalstu komunistiskajai Ķīnai, tādējādi nostādot finanses pār cilvēktiesībām. Honkongā biju pirms divām nedēļām, un cilvēki tur cīnās par brīvību, kas viņiem tika apsolīta," vēstīja senatora atbilde Džeimsam.

Pusautonomajā Honkongā jau četrus mēnešus notiek demokrātijas atbalstītāju protesti, kuri kļūst aizvien vardarbīgāki. Tie sākās pēc šobrīd atceltā plāna izdot apsūdzētos Ķīnai, kas radīja bažas par brīvību ierobežošanu Honkongā 50 gadus ilgajā "viena valsts, divas sistēmas" pārejas periodā, kuram Ķīna piekrita 1997.gadā, kad pārņēma Honkongu no Lielbritānijas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi