Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jahovičs: Savā laukumā varam uzvarēt ikvienu

Pirms FIBA Čempionu līgas pirmā mača pret Francijas vienību Strasbourg laikraksts Diena uz īsu sarunu aicinājis VEF Rīga prezidentu Gati Jahoviču, kurš atzina, ka mērķis ir izkļūšana no apakšgrupas, turklāt savā laukumā rīdzinieki var uzvarēt ikvienu pretinieku.

Vai Rīga ir gatava Eirokausu sākumam?

Gatavojamies. Vēl gaidām Francijas komandu, kurai jāveic Covid-19 analīzes pirms spēles, kā to paredz turnīra rīkotāju protokols. Ar visu pārējo tiekam galā, lai arī ir gana daudz lietu, pie kurām jāpielāgojas šajā situācijā. 

Cik apmierināts esi ar komandas komplektāciju neierastajā starpsezonā?

Patiesībā tā gāja visai raiti. Praktiski visus latviešu spēlētājus, kurus vēlējāmies piesaistīt, atradām laikus. Arī ārzemnieki tika atrasti operatīvi, tāpēc komanda jau no treniņnometnes pirmajām dienām varēja gatavoties pilnā sastāvā. 

Ar visu to, ka finansiālās iespējas mazinājušās?

Tā ir, bet arī spēlētāju prasības ir mazliet sarukušas, un arī viņi gribēja drīzāku skaidrību par nākotni. Tas palīdzēja mums piesaistīt arī vairākus Latvijas izlases kandidātus, noturēt somu Madsenu un piesaistīt diezgan labus amerikāņu spēlētājus.

Kā vērtē grupu turnīra samazināšanu teju pēdējā brīdī pirms Čempionu līgas sākuma?

Par to neesam pārāk priecīgi, jo spēļu skaits ir vairāk nekā uz pusi mazāks. Arī spēlētājiem būs mazāk iespēju sevi parādīt Eiropā. Tomēr, skatoties, kas notiek citos turnīros, saprotam, ka tas ir vienīgais reālais sacensību izspēles variants. Ceru, ka šobrīd plānotās spēles visas notiks un mums nenāksies neko ne atcelt, ne pārcelt. 

Kādus uzdevumus jaunais prezidents komandai izvirzījis Čempionu līgas turnīrā?

Jācīnās par izkļūšanu no grupas, kas pēdējos gados mums vienmēr bijis pirmais mērķis starptautiskajos turnīros. Skaidrs, ka pretī komandas ir ar lielākiem budžetiem, bet ne jau budžeti, bet spēlētāji skrien laukumā. Ticu, ka vismaz savās mājās varam uzvarēt ikvienu.

Vai pagājušās sezonas bilance nelika pārskatīt mērķus turnīrā?

Bilance pagājušajā sezonā, protams, bija ļoti slikta, bet uzdrošinos apgalvot, ka tā nebija īsti objektīva. Uzskatu, ka mūsu rādītā spēle bija mazliet labāka par rezultātu, taču bija dažas pat ļoti neveiksmīgas spēļu galotnes, kurās izlaidām no rokām praktiski uzvarētus mačus. No tām kļūdām jāmācās, lai šoreiz rezultāts būtu labāks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi