Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jokiča metiens spēles izskaņā nodrošina Nuggets dalību Rietumu konferences pusfinālā

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Denveras Nuggets spēlētājs Nikola Jokičs otrdien "play-off" septītajā spēlē kļuva par mača varoni, jo pēdējās sekundēs grozā raidīja izšķirošo metienu, kā rezultātā basketbolista pārstāvētā vienība atspēlējas no 1-3 sērijā un iekļuva Rietumu konferences pusfinālā.

"Nuggets" ar 80:78 (26:21, 24:15, 15:24, 15:18) uzvarēja Jūtas "Jazz" un sērijā līdz četrām uzvarām bija pārāka ar 4-3.

Zīmīgi, ka pēc četriem aizvadītiem mačiem "Nuggets" bija iedzinējos ar 1-3, tādējādi kļūstot vien par 12.vienību NBA, kurai izdevies atspēlēties no šāda deficīta. Denveras kluba vēsturē šāda atspēlēšanās "play-off" sērijā iepriekš vēl nebija pieredzēta.

Par spēles varoni kļuva Jokičs, kurš izšķirošo metienu realizēja nepilnas 28 sekundes līdz mača beigām, panākdams 80:78.

Jokičs spēli noslēdza ar 30 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām, kamēr Džamals Marejs pievienoja 17 punktus un četras rezultatīvas piespēles.

Otrā laukuma pusē 22 punkti un deviņas bumbas zem groziem Donovanam Mičelam, taču Rūdijs Gobērs atzīmējās ar 19 punktiem un 18 atlēkušajām bumbām.

"Mēs nepadevāmies. Mēs vienkārši nevēlējāmies padoties, tāpēc esmu gandarīts, ka uzvarējām spēli," pēc panākuma teica uzvaras metiena autors Jokičs.

Rietumu konferences pusfinālā "Nuggets" tiksies ar Losandželosas "Clippers", kas iepriekšējā kārtā ar 4-2 sērijā pieveica Kristapa Porziņģa pārstāvēto Dalasas "Mavericks".

Savukārt Austrumu konferences pusfinālā jau otro panākumu divās spēlēs svinēja Bostonas "Celtics", kas ar 102:99 (28;28, 22:20, 20:30, 32:21) uzvarēja pērnā gada čempionus Toronto "Raptors".

Džeisons Teitums Bostonas komandas labā guva 34 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un sešas reizes rezultatīvi piespēlēja, aizvadot savu rezultatīvāko "play-off" spēli karjerā. 19 punktus pievienoja Markuss Smārts, 17 punkti un sešas bumbas zem groziem Kembam Vokeram, bet 16 punkti un astoņas atlēkušās bumbam Džeilenam Braunam.

"Raptors" komandā ar 20 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Oudžijs Anunobijs, 19 punkti, piecas bumbas zem groziem un septiņas rezultatīvas piespēles Freda Vanvlīta rēķinā, pa 17 punktiem pievienoja Seržs Ibaka un Paskāls Siakams, bet vēl 16 iemeta Kails Laurijs.

Trešdien Austrumu konferences pusfināla otrajā duelī tiksies Milvoki "Bucks" un Miami "Heat", kas sērijā līdz četrām uzvarām ir vadībā ar 1-0.

Tikmēr Oklahomasitijas "Thunder" un Hjūstonas "Rockets" aizvadīs Rietumu konferences ceturtdaļfināla septīto spēli. Uzvarētāja pusfinālā tiksies ar Losandželosas "Lakers", kas ceturtdaļfinālā ar 4-1 uzvarēja Portlendas "Trail Blazers".

NBA sezona turpinās Disney's ESPN Wide World of Sports Complex telpās Orlando.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi