Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kļūdu labojums Sarajevā

Basketbolisti pret Grieķiju un Bosniju lūkos uzlabot pozīcijas Eiropas čempionāta kvalifikācijā.

Viesnīcas pieczvaigžņu piedāvājumā iekļauta arī cīņa par ceļazīmi uz Eiropas basketbola čempionātu – tik savdabīgā situācijā sportistus šogad ievedusi Covid-19 vīrusa pandēmija. Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība Sarajevā centīsies glābt februārī pašu rokām sarežģīto situāciju 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Roberta Štelmahera vadītā komanda piektdien pulksten 19 izaicinās grupas līderi Grieķiju, bet divas dienas vēlāk pulksten 22 centīsies revanšēties laukuma saimniekiem bosniešiem. Abu spēļu tiešraide TV6.

Pēc neveiksmīgā kvalifikācijas cikla sākuma un piedzīvotajiem zaudējumiem Rīgā pret bosniešiem (61:62) un papildlaikā Bulgārijā (104:110) latvieši H grupā vasaru pavadīja pēdējā vietā jeb vienīgajā pozīcijā, kas negarantē dalību finālturnīrā. "Basketbolistiem, ejot uz spēli, nav jādomā par pagātni. Nemēģinām atgādināt šos rezultātus, bet skatāmies nākotnē – gribam būt pozitīvi un parādīt, ko protam," treneris Štelmahers sarunā ar Latvijas Basketbola savienības pārstāvjiem uzsvēra, ka lieki cilāt pašreizējo pozīciju turnīra tabulā, un atgādināja, ka pa vienai veiksmīgai epizodei katrā no februāra spēlēm varēja veidot arī diametrāli pretēju zīmējumu. 

Redzot savainojumu, vīrusa infekcijas, kā arī Eirolīgas un Nacionālās basketbola asociācijas nepalaisto spēlētāju robotos sastāvus, nav pamata ieslīgt dziļā iepriekšējo savstarpējo spēļu analīzē pret Grieķiju. Drīzāk der ieklausīties šīs valsts čempionātā sezonu aizvadījušā valstsvienības kapteiņa Jāņa Blūma grieķu stila novērtējumā: "Zinot, ka spēlētāji pamatā būs no viņu vietējā čempionāta, jābūt gataviem lēnam, asam, agresīvam basketbolam ar biežiem noteikumu pārkāpumiem." Tieši tādēļ treneris Roberts Štelmahers vairākkārt uzsvēris, ka Sarajevā komandai jācenšas spēlēt ātri, brīvi, bet atbildīgi. "Galvenais, lai mūsu spēlētāji paši var izlemt par situāciju laukumā, nevis reaģēt uz pretinieka rīcību. Jāizmanto tas, ka viņi grib spēlēt lēni, tostarp slinki atgriezties aizsardzībā," sprieda izlases galvenais treneris.

Jāņem vērā, ka līdzīgā stilā februārī spēlēja arī Bosnijas un Hercegovinas komanda, kurai otrā puslaika gaitā izdevās apturēt Latvijas basketbolistu ātrumu un precizitāti. Šoreiz mūsu izlases ierindā ir mainījušies potenciālie līderi, lielas cerības tiek liktas uz Eirolīgas kluba Vilērbānas ASVEL snaiperi Rihardu Lomažu. Tiesa, šeit vietā Latvijas izlašu menedžera Emīla Toma aizrādījums – ne jau viens Lomažs izšķirs šo spēļu iznākumu. Rihards ir viens no piecpadsmit augstas kvalitātes spēlētājiem, kuri būs pieejami treneriem spēcīga divpadsmitnieka izveidošanā. Lomažs nesen pārslimojis Covid-19, kā rezultātā viņš komandai varēja pievienoties tikai pirmsspēles dienā, jo, pēc turnīra rīkotāju noteikumiem, viņam bija jāsagaida divu negatīvu infekcijas testu rezultāti. Pret Grieķiju malā paliks Artūrs Ausējs, Ingus Jakovičs un Kaspars Bērziņš. 

Kvalifikācijas turnīra sabraukums tiek rīkots Sarajevas pieczvaigžņu viesnīcā Hills, kuras ērtības novērtējuši arī Latvijas basketbolisti. Pirmo divu spēļu rezultatīvākais spēlētājs Mārtiņš Meiers atklāj, ka uz spēļu zāli varot nokļūt ar liftu, pat nepārvelkot apavus. Lai gan atsevišķi komandas pārstāvji sporta arēnu nodēvējuši par pārveidotu konferenču zāli, tā esot iekārtota atbilstoši visiem Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) normatīviem. "Zāle ir diezgan okei, ar pietiekami plašu brīvo zonu laukuma sānos un galos. Varbūt griesti ir mazliet zemāki par ierastajiem, bet tam nevajadzētu traucēt uzvarēt spēles," kaujinieciski noskaņots ir Roberts Štelmahers.

Kvalifikācijas turnīra izšķirošās spēles paredzētas februārī, tomēr jau Sarajevā jāieliek pamats, lai tajās varētu izcīnīt ceļazīmi uz Eiropas čempionāta finālturnīru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi