Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Laukumā bez draudzības

Nopietnākā snieguma un rakstura pārbaude, gatavojoties Eiropas meistarsacīkstēm, Latvijas vīriešu basketbola valstsvienībai būs sestdien pret Lietuvu, kas ir ne vien principiāla konkurente, bet arī pašreizējā Eiropas vicečempione.

Spēle sestdien Arēnā Rīga pulksten 19.30, bet dienu vēlāk tajā pašā laikā komanda spēlēs ar Rumāniju. Abu spēļu iešraides arī LTV7 kanālā.

Lietuvieši bijuši ierasti Latvijas komandas pretinieki pārbaudes spēlēs, kas savulaik tika sauktas arī par draudzības spēlēm. Tiesa, līdz draudzībai laukumā kaimiņvalstu sacensībās bieži vien bijis patālu, un nereti spēlētāji bijuši gatavi pat izvicināt dūres. "No pirmās minūtes ir jābūt gataviem pretinieku agresivitātei. Ja nespēsim likt pretī tādu pašu, būs lielas problēmas," uzsver Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis, kurš leišu basketbolu pamatīgi iepazinis no abām ierakumu pusēm gan kā spēlētājs, gan kā treneris.

Jau iepriekš ar abu komandu treneriem panākta vienošanās par visu vadošo kandidātu izmantošanu savstarpējā spēlē, tāpēc laukumā vajadzētu būt pieciem pagājušajā sezonā NBA spēlējušiem vīriem – Kristapam Porziņģim, Dāvim Bertānam, Jonam Valančūnam, Mindaugam Kuzminskam un Donātam Motejūnam, kā arī virknei Eirolīgas vadošo klubu basketbolistu.

"Kaut arī pastāv uzskats, ka Lietuvai ir jauna komanda, tāda tā nebūt nav. Tā ir pieredzējusi komanda, kurā spēlētāji zina, kā uzvarēt," Bagatskis raksturo pretinieku.

Kopš ceturtdienas pilnvērtīgu treniņprocesu atsācis Ojārs Siliņš, kuram iepriekš traucēja dažādi savainojumi. Treneri turpmākajās spēlēs plāno izmantot divpadsmit spēlētāju katrā, lai tuvotos Eiropas čempionātā gaidāmajam spēles ritmam.

Gaidāms, ka uz spēli ar Lietuvu ieradīsies vairāk nekā desmit tūkstoši līdzjutēju, tāpēc Latvijas Basketbola savienība aicinājusi atbalstītājus uz spēli ierasties laikus. Arēnas Rīga durvis būs vērtas jau no pulksten 18. Biļetes uz spēli pret Lietuvu jau ir izķertas, taču tās vēl ir pieejamas uz spēli ar Rumāniju.

Top komentāri

Raimonds
R
Grandu cīņa, cerams, ka visu spēli būs intriga. Porziņģis un Bertāns vieš ticību, ka kādu dienu Latvijā basketbolisti mums kompensēs panīkumu hokejā, un būs ar ko lepoties.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi