Laika ziņas
Šodien
Pērkona negaiss
Rīgā +23 °C
Pērkona negaiss
Otrdiena, 18. jūnijs
Madis, Alberts

Porziņģim paliekot uz soliņa, Bostona ceturtajā NBA finālspēlē atliek svinības

Latvijas basketbolistam Kristapam Porziņģim paliekot uz rezervistu soliņa, Bostonas "Celtics" piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijā piedzīvoja pirmo zaudējumu.

Finālsērijas trešajā mačā "Celtics" viesos ar 84:122 (21:34, 14:27, 25:31, 24:30) zaudēja Dalasas "Mavericks". Sērijā līdz četriem panākumiem ar 3-1 vadību saglabā Bostonas komanda.

Porziņģis, kurš sērijas trešo maču izlaida pēdas savainojuma dēļ, piektdien bija atpakaļ ierindā un formastērpā bija uz rezervistu soliņa, taču "Celtics" galvenais treneris Džo Mazulla pirms spēles norādīja, ka gadījumā, ja būs nepieciešamība, latvietis laukumā pavadīs ierobežotas minūtes. 

Pirmās ceturtdaļas izskaņā 10:0 izrāvienu veica Dalasas komanda, kas otrajā ceturtdaļā turpināja palielināt savu pārsvaru un puslaika pārtraukumā devās ar +26.

Sākoties trešajai ceturtdaļai, "Celtics" nespēja ierobežot Dalasas basketbolistus un mājinieki panāca +33 (73:40). Atlikušajā spēles daļā "Celtics" neizdevās pietuvoties laukuma saimniekiem un piedzīvoja pirmo zaudējumu finālsērijā.

Bostonas vienībā rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Džeisons Teitams, 14 punktus guva Sems Hauzers, bet 11 punktus iekrāja Peitons Pričards.

"Mavericks" panākumu ar 29 punktiem sekmēja Luka Dončičs, kura kontā arī piecas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles, Kairijs Ērvings pievienoja 21 punktu, kamēr Tims Hārdavejs, raidot grozā piecus tālmetienus, tika pie 15 punktiem.

Nākamā spēle 17.jūnijā norisināsies Bostonā, bet, ja būs nepieciešami vēl mači, tie paredzēti 20.jūnijā Dalasā un 23.jūnijā Bostonā.

Pirmajās divās spēlēs savā laukumā "Celtics" uzvarēja ar 107:89 un 105:98, bet sērijas trešajā mačā Dalasā bostonieši tika pie panākuma ar 106:99.

"Celtics" ar 64 uzvarām 82 mačos bija pamatturnīra labākā komanda, bet izslēgšanas turnīrā pirmajās divās kārtās ar 4-1 pārspēja Maiami "Heat" un Klīvlendas "Cavaliers", savukārt Austrumu konferences finālā ar 4-0 uzveica Indiānas "Pacers". Dalasieši (50-32) bija piektie Rietumu konferencē, pirmās divas kārtas ar Losandželosas "Clippers" un Oklahomasitijas "Thunder" noslēdzot sešās spēlēs, bet konferences finālu ar Minesotas "Timberwolves" - piecās cīņās.

Kopš 1984.gada no 40 fināliem 25 uzvarējusi komanda, kas bijusi izsēta ar pirmo numuru. Ar zemāku par piekto numuru par čempioni kļuvusi tikai Hjūstonas "Rockets", kas 1995.gada finālsērijā uzvarēja, pamatturnīrā būdama sestajā vietā konferencē.

22.janvārī Dalasā notikušajā spēlē, kurā Porziņģis nepiedalījās ar 119:110 uzvarēja "Celtics". Bostonas vienība bija pārāka arī 1.martā "TD Garden" notikušajā cīņā (138:110), Porziņģim gūstot 24 punktus.

NBA 17 titulus izcīnījušajai "Celtics" komandai ir iespēja kļūt par vistitulētāko vienību, šobrīd dalot 17 trofejas ar Losandželosas "Lakers". Bostonieši uzvarējuši 17 no 22 fināliem, pēdējo titulu iegūstot 2008.gadā.

"Mavericks" komandai šis ir tikai trešais fināls, iepriekšējos divos cīnoties ar Maiami "Heat". 2006.gadā tā finālā zaudēja, bet 2011.gadā izcīnīja titulu. Pirms 13 gadiem par čempionu "Mavericks" rindās kļuva tagadējais komandas galvenais treneris Džeisons Kids, kurš tāpat kā "Celtics" stūrmanis Džo Mazulla, savas vienības finālā vada pirmo reizi.

Iepriekšējās sezonas finālsērijā Denveras "Nuggets" ar 4-1 uzvarēja Maiami "Heat" un pirmo reizi izcīnīja NBA čempiontitulu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi