Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Porziņģis ASV medijiem skaidro sava pēdējā laika iespaidīgā snieguma iemeslus

Laukumā demonstrētais sniegums ar katru dueli kļūst arvien iespaidīgāks, jo zem tā slēpjas smags darbs un ilgas stundas treniņos, sarunā ar Ziemeļamerikas medijiem pēc gūtā panākuma teica Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Kristaps Porziņģis.

Jau ziņots, ka Porziņģis trešdien NBA spēlē laukumā pavadīja karjerā lielāko laiku, gūdams 34 punktus, kas palīdzēja viņai pārstāvētajai vienībai Dalasas Mavericks papildlaikā izcīnīt uzvaru.

Mavericks savā laukumā ar 127:123 (24:22, 33:33, 30;30, 25:27, 15:11) papildlaikā uzvarēja Ņūorleānas Pelicans.

Mavericks šosezon šī bija pirmā uzvara spēlē, kuras pēdējās četrās minūtēs komanda bija iedzinējos.

"Domāju, ka esam spēruši soli uz priekšu, runājot par spēļu izskaņām," pauda Porziņģis. "Daudz lietas varējām izdarīt labāk. Vienā no epizodēm nedaudz "nogulēju" tālmetienu, kas viņiem deva lielu enerģiju. Kopumā gan esmu gandarīts, ka spējām savākties un gūt uzvaru papildlaikā."

Liepājnieks arī nevairījās veltīt komplimentus savam partnerim Lukam Doničičam, kurš trešdienas duelī atgriezās pēc rokas īkšķa traumas un guva savu 22."triple-double" karjerā, uzstādīdams jaunu Mavericks kluba rekordu.

"Luka ir Luka, to jūs jau zināt... Kaut kādā mērā mēs esam līdzīgi, jo paši sevi vērtējam ļoti skarbi. Uzliekam sev augstus mērķus," pauda Porziņģis. "Kad vēlies kļūt par labu spēlētāju, tieši šādai attieksmei ir jābūt."

"Tieši to dara arī Luka. Viņš vēlas uzvarēt ikvienu maču un darīt visas lietas pareizi. Šajā sezonā viņš noteikti ir kļuvis prasmīgāks, kā rezultātā arī ir redzams iespaidīgs sniegums. Centīsimies strādāt vēl vairāk, lai kopā kļūtu arvien labāki."

Porziņģis arī dalījās domās par to, kā bija spēlēt pret spēcīgo debitantu Zaionu Viljamsonu, kura ķermeņa parametri vairāk atbilstu amerikāņu futbola sportista tipam. "Viņš ir monstrs... Zaionam piemīt neizmērojam spēks, tomēr esmu priecīgs par Maksa Klēbera spēli, jo viņš vairākkārt spēja apturēt Zaionu," par cīņu ar jauno līgas zvaigzni teica latvietis. "Klēberam zem mūsu groza bieži teicu, lai viņš spēlē prātīgi un nepārkāpj noteikumus, jo es esmu tuvumā un Zaions mani neredzētu, ja pieslēgtos divcīņai."

"Viljamsons ir iespaidīgs spēlētājs, kurš jau savā pirmajā sezonā dara lielas lietas. Novēlu viņam labu veselību un, lai izdodas iecerētais."

Paša Porziņģa sniegums pēdējā mēnesī arī ir uzņēmis citus apgriezienus, ko nepamanīt nevarēja arī NBA vadība, atzīstot basketbolistu par aizvadītās nedēļas spožāko zvaigzni. Porziņģis dalījās pārdomās par ceļu līdz šim apbalvojumam, kas nav bijis viegls, jo ceļa traumas dēļ nācās izlaist veselu sezonu, pēc kuras bija nepieciešamas vairāk nekā 20 spēles, lai atgūtu sportisko formu.

"Jūtos labi, saņemot šo balvu. Pēdējā laikā ir izdevies sajust ritmu, un daudzas lietas veiksmīgā kārtā atrisinās pašas," gandarījumu pauda Porziņģis. "Šī balva ir mazs ķeksītis manā sarakstā, bet pats svarīgākais, ka gūstam uzvaras. Šīs balvas nedod zaudētājiem."

"Domāju, ka labāku sniegumu izdevies rādīt tāpēc, ka turpinu smagi strādāt. Mana precizitāte divpunktu metienos ir pieaugusi, ko nevarēja redzēt sezonas sākumā. Šādas mazās lietas dod lielāku pārliecību par saviem spēkiem. Tāpat bieži runāju ar komandas biedriem par to, kur laukumā man ir ērtāk izdarīt metienus. Strādājam pie vairākām niansēm, kas kopumā veido labāku sniegumu nekā sezonas ievadā."

Sarunas beigās Proziņģim tika vaicāts par izslēgšanas spēlēm, taču latvietis norādīja, ka šādas pieredzes viņam vēl neesot, kas sasmīdināja visus apkārt esošos. Porziņģis gan pauda, ka ar nepacietību gaida, kad varēs debitēt "play-off".

Liepājnieks šajā sezonā vidēji spēlē guvis 19,5 punktus, izcīnījis 9,4 atlēkušās bumbas un divas reizes bloķējis metienus.

Porziņģis trešdienas spēlē laukumā pavadīja 45 minūtes un astoņas sekundes, kas bija lielākais spēles laiks Mavericks rindās. Viņš guva 34 punktus, grozā raidīdams 11 no 17 divpunktu un trīs no deviņiem trīspunktu metieniem.

Tāpat viņš visas trīs reizes bija precīzs no soda līnijas, izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, trīs reizes rezultatīvi piespēlēja, piecas reizes bloķēja metienu, nopelnīja divas personīgās piezīmes, bet Mavericks ar viņu laukumā guva par sešiem punktiem vairāk nekā ielaida.

Porziņģim šī bija jau sestā spēle šosezon, kurā viņš guvis vismaz 30 punktus. Savukārt jau četrus mačus pēc kārtas viņš spējis gūt vismaz 20 punktus un izcīnīt desmit atlēkušās bumbas, kas viņam ir atkārtos karjeras labākais sniegums. Latvietis piecus bloķētus metienus iekrāja arī pagājušajā spēlē.

Dalasas komandā otrs rezultatīvākais aiz Porziņģa bija Luka Dončičs, kurš atzīmējās ar savu karjeras 22. "triple-double". Slovēnis guva 30 punktus, izcīnīja 17 bumbas un atdeva desmit rezultatīvas piespēles.

Dončičs ar 22 "triple-double" ir līderis Mavericks klubā. Iepriekš 21 reizi šādu sniegumu spēja demonstrēt Džeisons Kids. Tāpat viņš ir līderis mačos, kuros vienas sezonas laikā gūti vismaz 30 punkti un izcīnītas desmit atlēkušās bumbas. Ar tādu sniegumu viņš izcēlies jau 16 reizes šajā sezonā.

Dončiča un Porziņģa duets kļuva tikai par ceturto tandēmu Mavericks vēsturē, kurā abi spēlētāji viena mača laikā spējuši gūt vismaz 30 punktus, izcīnot desmit atlēkušās bumbas. Pēdējie ar šādu statistiku Dalasas komandā bija Dirks Novickis un Džosš Hovards, paveicot to 2008.gadā.

Nākamā spēle Dalasas komandai paredzēta piektdien mājās pret Memfisas Grizzlies.

Mavericks ar 38 uzvarām 63 spēlēs Rietumu konferencē ieņem septīto vietu, bet ceturtajā pozīcijā esošā Hjūstonas Rockets nopelnījusi tikai par vienu panākumu vairāk.

Top komentāri

Jo
J
Skauģi - lai jums labi noiet!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi