Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Porziņģis laukumā varētu atgriezties otrdienas spēlē pret Clippers

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis cer atgriezties laukumā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē jau otrdien mačā pret Losandželosas Clippers, svētdien Dalasā paziņoja sportists.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka sestdien Dalasas Mavericks basketbolists Kristaps Porziņģis klātienē vēroja cīņu Lasvegasā, kurā jauktās cīņu mākslas (MMA) zvaigzne Konors Makgregors UFC cīņā pārspēja Donaldu Sironi jeb Kovboju. Porziņģis ir Makgregora fans.

Nākamajā dienā Latvijas basketbolists jau bija komandas treniņā Dalasā, kurā sportista labo kāju vairs nerotāja savainojuma vēstneši apsēji.

Kā vēsta Dallas Morning News, klubs vēl nevarēja apstiprināt simtprocentīgi, ka basketbolists otrdien Dalasā spēlēs Mavericks mačā ar Clippers, kas Rietumu konferences rangu tabulā atrodas trīs vietas augstāk, piekāpjoties vien citai Losandželosas vienībai Lakers. Tomēr Porziņģis pats cer, ka tas varētu notikt - pirmoreiz kopš 29.decembra spēles.

"Es tā jūtos," sarunā ar laikrakstu teica viena no divām lielākajām Mavericks zvaigznēm. "Neredzu iemeslu, kāpēc tas nevarētu notikt. Tomēr to nekad nevar zināt droši. Tāpēc es tikai strādāju un pārliecinos, ka celis un kāja ir veseli."

"Nekad nevar zināt droši" attiecas uz iepriekšējo trešdienu, kad tika gaidīta viņa atgriešanās laukumā pret Sakramento Kings vienību, taču pēc iesildīšanās sportists celī sajuta sāpes.

Pirms tam 20 mēnešus Porziņģis izlaida, ārstējot sarautās kreisā ceļgala saites, un tagadējās desmit izlaistās spēles ir otrs lielākais laiks, kad viņš savā NBA karjerā nav varējis doties laukumā. Septiņus mačus viņš bija spiests izlaist savā debijas 2015./2016.gada sezonā, kad tās beigās viņam bija sastiepts labais plecs.

"Kad pamodos Sakramento, nejutu, ka kaut kas nebūtu kārtībā. Tāpēc sāpju atgriešanās bija dīvaina," trešdienu atceras Porziņģis.

Izejot rehabilitāciju pēc kreisā ceļa savainošanas, mērījumi liecināja, ka basketbolists nav mainījis iešanas paradumus, saudzējot kreiso kāju un papildu slodze neskar labo kāju. Sportists neuztraucas par abu ceļu nākotni, jo abas traumas atgadījušās pēc kontakta ar citu spēlētāju laukumā un neliecina par kādu novirzi.

"Es to ienīstu, tas ir vissliktākais," saka Porziņģis. "Tomēr ir ļoti svarīgi šādos brīžos saglabāt vēsu galvu uz pleciem, to pārdzīvot un neko nesasteigt, kā arī pārliecināties, ka patiešām esi vesels."

Svētdien Porziņģis jutās pārliecināts par sevi un optimistisks, un optimismu apstiprināja arī vienības galvenais treneris Riks Kārlails: "Ir veikta visa nepieciešamā rehabilitācija, ir bijuši treniņi laukumā un ārpus tā, un Porziņģis ir ieguldījis lielu darbu, lai atgrieztos laukumā un spēlētu. Viņš ir ļoti tuvu tam."

Bez Porziņģa laukumā Mavericks desmit mačos sešreiz spējuši uzvarēt. Abas nākamās spēles - pret Clippers un Jūtas Jazz - latvietis labprātāk pavadītu laukumā.

Top komentāri

Kurā gadā tā
K
spēle notiks? varbūt tas ir jaunais invalīdu komandas nosaukums?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi