Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +29 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 27. jūnijs
Malvīne, Malvis

Porziņģis: Zināju, ka man jāgatavojas spēlē iesaistīties no rezervistu soliņa

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis jau pirms Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas pirmā mača zinājis, ka spēli nāksies uzsākt no rezervistu soliņa, pēc uzvaras savā laukumā pār bijušo komandu Dalasas "Mavericks" sacīja pats spēlētājs.

Jau ziņots, ka Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics" finālsērijas pirmajā mačā mājās ar 107:89 (37:20, 26:22, 23:24, 21:23) pārspēja latvieša bijušo klubu Dalasas "Mavericks" un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar 1-0.

Porziņģis pēc traumas sadziedēšanas laukumā atgriezās ar nospēlētām 20 minūtēm, 20 gūtiem punktiem, sešām bumbām zem groziem un trim bloķētiem metieniem.

"Man ļoti palīdzēja līdzjutēju atbalsts. Protams, nenāca par labu tas, ka es izlaidu tik ilgu laiku, bet es izdarīju visu, lai mentāli sagatavotos šim brīdim, un tas ir atmaksājies," pēc mača sacīja Porziņģis, kurš traumas dēļ nebija spēlējis vairāk par mēnesi. "Paveicām savu darbu šodien, aizvadījām labu spēli un esam priecīgi par rezultātu."

Latvietis jau pirmajā ceturtdaļā pret savu bijušo klubu guva 11 punktus, bet puslaiku noslēdza kā vienības rezultatīvākais spēlētājs ar 18 punktiem.

"Jau pirmajā dienā teicu, ka darīšu visu nepieciešamo, lai komanda uzvarētu," panākumu finālsērijas pirmajā mačā skaidroja Porziņģis. "Zināju, ka man jāgatavojas spēlē iesaistīties no soliņa, kas man ir kaut kas jauns, bet es to izdarīju, pieņēmu lomu un aizvadīju labu spēli. Treneris man pajautāja, ko es domāju par došanos laukumā no soliņa. Teicu, protams, darām tā. Tas nebija kaut kas īpašs. Es uzticos trenerim, bet viņš uzticas man."

Latvijas basketbolists nebija spēlējis kopš 30.aprīļa, kad pirmās kārtas ceturtajā mačā pret Maiami "Heat" guva labās kājas ikra muskuļa traumu.

Finālsērijas otrais mačs notiks 9.jūnijā Bostonā, bet nākamās divas spēles tiks aizvadītas 12. un 14.jūnijā Dalasā. Ja būs nepieciešamas vēl spēles, tās norisināsies 17.jūnijā Bostonā, 20.jūnijā Dalasā un 23.jūnijā Bostonā.

"Celtics" ar 64 uzvarām 82 mačos bija pamatturnīra labākā komanda, bet izslēgšanas turnīrā pirmajās divās kārtās ar 4-1 pārspēja Maiami "Heat" un Klīvlendas "Cavaliers", savukārt Austrumu konferences finālā ar 4-0 uzveica Indiānas "Pacers". Dalasieši (50-32) bija piektie Rietumu konferencē, pirmās divas kārtas ar Losandželosas "Clippers" un Oklahomasitijas "Thunder" noslēdzot sešās spēlēs, bet konferences finālu ar Minesotas "Timberwolves" - piecās cīņās.

Iepriekšējās sezonas finālsērijā Denveras "Nuggets" ar 4-1 uzvarēja Maiami "Heat" un pirmo reizi izcīnīja NBA čempiontitulu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi