Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Uz Eirolīgu pāri Berlīnes mūrim

Bez pārspīlētām ambīcijām, bet ar apņēmību izmantot katru radušos iespēju VEF Rīga basketbolisti ceturtdien Beļģijas pilsētā Šarlruā sāks cīņu par iekļūšanu ULEB Eirolīgas pamatturnīrā. «Tas ir Eiropas NBA,» vefiešu kapteinis Kristaps Janičenoks uzskata, ka spēlētājiem kvalifikācijas turnīrā papildu motivācija nebūs vajadzīga.

«Katrs spēlētājs laukumā dosies kā uz pēdējo spēli, kā uz finālu,» apsolīja kapteinis. Vai VEF Rīga ir gatavs Eirolīgas līmenim? «To redzēsim ceturtdien,» smaidot sacīja komandas galvenais treneris Ramūns Butauts. Kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā ceturtdien pulksten 19 rīdzinieki spēlēs ar Berlīnes Alba. Cīņu tiešraidē demonstrēs LTV7. Ja VEF tiks tālāk, visticamāk, translētas tiks arī viņu nākamās cīņas.

«Jau tas, ka mēs piedalāmies Eirolīgas kvalifikācijā, ir sasniegums, taču uz Šarlruā nedodamies zaudēt,» sarunā ar DienuButauts norādīja, ka VEF favorīts nebūs. Janičenoks gan piebilda, ka turnīra griezumā favorīts uz iekļūšanu pamatsacensībās nav arī Alba, tāpēc pāragri norakstīt rīdzinieku izredzes. Īsi raksturojot pretinieku, Butauts izcēla Albakomandas leģionārus: «Toni viņu spēlē uzdod Dešons Vudss, individuāli ļoti spēcīgi ir ārējās līnijas spēlētāji Kails Vīvers un Braiss Teilors. Pārbaudes cīņās viņi maz izmantoja centrus, spēlēja ātru un visai atklātu basketbolu, bija daudzpick`n`roll sadarbību.»

Ja izdosies pārvarēt Berlīnes kluba barjeru, otrajā kārtā būs jātiekas vai nu ar mājiniekiem Spirou, vai arī UkrainasDonetsk, bet izšķirošajā trešajā kārtā pretī var sanākt darīšana ar pagājušās sezonas VEF trenera «leišu karaļa» Rima Kurtinaiša vadīto Maskavas apgabala Himki.

Skaidrs, ka tik tālu domāt šobrīd nav jēgas - jākoncentrējas ceturtdienas cīņai ar Albu. «Cienām katru pretinieku, un pret katru laukumā atdosim visus 100 un pat vairāk procentu,» solīja VEF Rīga treneris Butauts.

Neveiksmes gadījumā rīdziniekiem nodrošināta vieta Eiropas otrā prestižākā turnīra ULEB kausa pamatsacensībās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi