Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VIDEO: Porziņģim 30+9+5 Mavericks zaudējumā Rietumu konferences vicelīderiem

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē izcēlās ar 30 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām, taču Dalasas Mavericks nespēja izcīnīt uzvaru pret Rietumu konferences otru labāko vienību Losandželosas Clippers.

Dalasas "Mavericks" piekāpās Losandželosas "Clippers" ar 111:126 (22:23, 36:36, 29:32, 24:35).

Porziņģis laukumā pavadīja 38 minūtes un 19 sekundes kuru laikā iemeta 30 punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, piecreiz rezultatīvi piespēlēja un vienreiz bloķēja pretinieka metienu. Tāpat latvieša rēķinā trīs no septiņiem precīziem tālmetieniem, seši no 12 divpunktu metieniem, kā arī realizēti visi deviņi "sodiņi".

Latvijas izlases spēlētājs pieļāva vienu kļūdu un nopelnīja divas piezīmes. "Mavericks" ar Porziņģi laukumā guva par četriem punktiem mazāk nekā iemeta pretinieki.

Par punktu mazāk guva Luka Doničičs "Mavericks", kurš arī sešreiz rezultatīvi piespēlēja. Savukārt 12 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Dorianam Finejam-Smitam.

Pretējā laukuma pusē Kavai Lenards izcēlās ar 29 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm, kamēr Polam Džordžam 24 punkti, septiņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles. Horvātu centra spēlētājs Ivica Zubacs pievienoja "double-double" - 21 punkti un 15 zem groza izcīnītas bumbas.

Dalasas komandai joprojām nespēlēja Sets Karijs, kurš jau iepriekšējo mašu izlaida labās kājas sāpju dēļ.

Dalasas klubam šis bija trešais zaudējums četrās spēlēs, kamēr "Clippers" svinēja otro uzvaru tikpat mačos. Dalasieši ar bilanci 41-30 ir septītie, bet "Clippers" ar 46 uzvarām 68 mačos - otrie Rietumu konferencē.

Nākamo spēli "Mavericks" aizvadīs svētdien, kad tiksies ar līgas spēcīgāko vienību Milvoki "Bucks". Dalasas komanda jau ir nodrošinājusi sev vietu izslēgšanas spēlēs.

Piektdien Rodiona Kuruca pārstāvētais Bruklinas "Nets" tiksies ar Sakramento "Kings", bet Anžeja Pasečņika un Dāvja Bertāna, kurš gan pēc sezonas atsākšanas spēlēs nepiedalās, Vašingtonas "Wizards" spēlēs ar Ņūorleānas "Pelicans".

NBA vienības pirms izslēgšanas spēlēm aizvada astoņus mačus, lai noskaidrotu galīgo vietu sadalījumu pirms izslēgšanas spēļu sākuma.

Gadījumā, ja komanda, kas Rietumu vai Austrumu konferencē ieņem astoto pozīciju un devītās vietas īpašnieci apsteidz ne vairāk par četriem panākumiem, tai nāksies spēkoties ar vietu zemāk esošo pretinieci. Abi šie klubi aizvadīs mini sēriju līdz divām uzvarām. Komandas, kas uzvarēs, iegūs pēdējo vietu izslēgšanas spēlēs.

NBA sezona ar 22 komandu līdzdalību no 30.jūlija turpinās Disney's ESPN Wide World of Sports Complex telpās Orlando.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi