Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

VIDEO: Porziņģis ar lielisku sniegumu kaldina Mavericks panākumu

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pārbaudes spēlē izcēlās ar 18 punktiem un 13 bumbām zem groziem, palīdzot Dalasas Mavericks gūt otro panākumu pirms gaidāmās sezonas.

Mavericks ar rezultātu 102:87 (32:13, 23:22, 21:24, 26:28) pārspēja Losandželosas Clippers, kas gaidāmajā sezonā tiek uzskatīta par vienu no līgas spēcīgākajām komandām.

Porziņģis laukumā pavadīja nepilnas 23 minūtes, kuru laikā atzīmējās ar 18 gūtiem punktiem, 13 bumbām zem groziem, vienu bloķētu metienu, realizēdams piecus no sešiem "sodiņiem" un vienu no trijiem tālmetieniem, spēli noslēdzot ar 20 efektivitātes koeficienta punktiem. Porziņģis un Tims Hārdevejs juniors bija Dalasas kluba efektīvākie spēlētāji.

Latvijas basketbolists jau pēc pirmā puslaika bija guvis 12 punktus un izcīnījis 12 atlēkušās bumbas, tomēr atbalstītāju atmiņā spožāka bija epizode no pirmās ceturtdaļas beigām. Porziņģis pie sava groza trīs reizes patraucēja pretiniekam gūt punktus, bet īsi pēc tam otrā laukuma pusē realizēja sarežģītu divpunktu metienu, papildus nopelnot iespēju izpildīt soda metienu.

Tāpat basketbolists otrajā ceturtdaļā nodemonstrēja tās prasmes, ar kurām viņš līgā ieguvu lielāku atpazīstamību. Porziņģis pēc komandas biedra metiena bija pirmais pie atlēkušās bumbas un ar lielu vēzienu trieca to grozā no augšas.

Mavericks rindās vēl 18 punktus pievienoja Džastins Džeksons, bet Luka Dončičs izcēlās ar 15 punktiem un 13 bumbām zem groziem. 

Pretinieku rindās salīdzinoši pieticīgu sniegumu demonstrēja pērnās sezonas līgas vērtīgākais spēlētājs Kavai Lenards, kura rēķinā 13 punkti, trīs atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles un četras pārtvertas bumbas.

Dalasas vienība dominēja zem groziem, izcīnot 58 bumbas, kamēr pretinieki tika pie 39.

Mavericks šis bija otrais panākums pirms gaidāmās sezonas.

Piektdien laukumā dosies arī Dāvja Bertāna pārstāvētā Vašingtonas Wizards, kas šonedēļ noslēdza viena gada līgumu ar vēl vienu latvieti Anžeju Pasečņiku, kurš gaidāmo sezonu, visticamāk, iesāks attīstības līgā. Tāpat spēle paredzēta Rodionam Kurucam un Bruklinas Nets.

NBA 2019./20.gada sezona sāksies 22.oktobrī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi