Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Haoss Tokijā: Riteņbraukšanas zvaigznes piedzīvo kritienus organizatoru dēļ

Viens no BMX riteņbraukšanas favorītiem Tokijas olimpiskajās spēlēs Niks Kimans pirmdien piedzīvoja kritienu treniņā, uztriecoties virsū trasi šķērsojošam tiesnesim, kamēr Matjē van der Pūls, kurš ir pirmā līmeņa zvaigzne gan velokrosā, gan kalnu, gan arī šosejas riteņbraukšanā, ar galvu pa priekšu no trīs metru augstuma krita MTB sacensībās, kad izrādījās, ka bez brīdinājuma noņemta rampa, kas konkrētajā vietā atradās treniņu laikā.

Latvijā populārās BMX riteņbraukšanas sacensības Tokijā sāksies ceturtdien, šobrīd pasaules labākajiem sportistiem aizvadot treniņbraucienus. 2015. gada pasaules čempions Kimans no Nīderlandes pilnā ātrumā izmēģināja Tokijas olimpisko trasi, kad pēkšņi otrajā taisnē tieši viņam priekšā to izlēma šķērsot kāds tiesnesis.

"Ceru, ka tiesnesim viss ir kārtībā. Man sāp kāja, bet darīšu visu iespējamo, lai būtu gatavs ceturtdienai," sociālajos tīklos pavēstīja Kimans. Latviju BMX riteņbraukšanā pārstāvēs Helvijs Babris un Vineta Pētersone.

Pavisam bēdīgi varēja noslēgties atgadījums MTB olimpiskajās sacensībās, kad viens no favorītiem van der Pūls atklāšanas aplī piedzīvoja kritienu no vairāku metru augstuma. Viņš spēja turpināt sacensības un pēc četriem apļiem no līderiem atpalika tikai nedaudz vairāk nekā minūti. Turpinājumā gan Nīderlandes atlēts izstājās un devās uz slimnīcu, lai veiktu rentgenu gurnam. Sociālajos tīklos sportists pavēstīja, ka nav bijis informēts, ka uz sacensību laiku dēļu rampa, kas konkrētajā vietā atradās treniņos, tiks noņemta.

Viņa komandas biedrs Milans Vaders, kurš sacensības noslēdza desmitajā vietā, gan atzinis, ka vēl šodien van der Pūlu par rampas potenciālo pazušanu ir brīdinājis. "Mēs par to runājām pusdienu laikā," stāstīja Vaders. "Matjē teica: "Šausmas, visi tur lec?" Jautāju vai viņš nē, bet viņš atbildēja, ka brauc pa dēļiem. Tad es teicu, ka 2019. gadā uz testa sacensībām viņi dēļus noņēma." Pats van der Pūls vēlāk vēlreiz uzsvēra, ka nav sapratis un nav bijis informēts, ka tiešām sacensībās rampa vairs nebūs savā vietā pieejama.

Van der Pūls ir spējis kļūt par četrkārtēju pasaules čempionu velokrosā, MTB olimpiskajā distancē spējis izcīnīt Eiropas čempiona titulu, kā arī guvis vairākas nozīmīgas uzvaras šosejas riteņbraukšanā, ieskaitot panākumu vienā šī gada Tour de France velobrauciena etapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi