Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latviju Eiropas čempionātā pārstāvēs paši spēcīgākie pašmāju BMX riteņbraucēji

Latviju nedēļas nogalē Nīderlandes pilsētā Erpā paredzētajā Eiropas čempionātā pārstāvēs pašmāju spēcīgākiem BMX riteņbraucēji, tostarp divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Kopumā Latviju Eiropas čempionātā pārstāvēs 71 sportists, no kuriem 15 iekļauti pieaugušo vai jaunatnes izlašu sastāvos.

Elites un junioru izlasē bez Štromberga startēs arī nedēļas nogalē kronētie Latvijas čempioni Rihards Veide un Sandra Aleksejeva, kā arī Edžus Treimanis, Kristens Krīgers, Helvijs Babris un Lelde Šuma.

Pērn elites grupā par čempionu kļuva Štrombergs, kuram tas bija otrais panākums pēc kārtas, bet labāko sešiniekā spēja iekļūt arī Treimanis.

Savukārt junioru konkurencē par vicečempionu kļuva Krīgers, kurš šogad jau startē elites grupā.

Sestdien sacensības Eiropas čempionātā norisināsies bērnu, jauniešu līdz 14 gadiem un krūzeru grupām. Šeit kopumā Latviju pārstāvēs 42 dalībnieki. Vairākās vecuma grupās Latvijas sportisti šosezon sevi apliecinājuši līdz šim aizvadītajos Eiropas kausa posmos, gūstot gan uzvaras, gan izcīnot citas godalgas. Finālbraucieni jauniešu grupās sāksies no plkst.15.40 pēc Latvijas laika.

Eiropas čempionāta kulminācija gaidāma svētdien, kad par čempiona titulu sacentīsies elites, junioru, vecāko jauniešu un amatieru grupu sportisti. Plkst.12.35 pēc Latvijas laika fināli notiks vecākajiem jauniešiem un amatieriem. Tikmēr elites un junioru grupu svarīgākie braucieni norisināsies plkst.16.50.

Jau vēstīts, ka jūnijā notikušajās Eiropas spēlēs Baku sacensību finālu dāmām sasniedza Aleksejeva, kura izcīnīja sesto vietu. Neveiksmīgas sacensības izvērtās Latvijas vīriem, jo Treimanis, Veide un Krīgers nepārvarēja pusfinālu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi