Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Noguris, bet gandarīts

Pirmā vieta tomēr ir pirmā, un man pašam riteņbraukšanā visvairāk patīk uzvaras - atgriezies savā pastāvīgajā uzturēšanās vietā Francijas kūrortpilsētā Nicā, telefonsarunā Dienai atzina Latvijas profesionālais riteņbraucējs Aleksejs Saramotins. Pagājušās nedēļas nogalē viņš uzrādīja labāko laiku Vuelta a Burgos pēdējā 12,45 kilometrus individuālajā braucienā, par vienu sekundi apsteidzot šā gada Giro d'Italia kopvērtējuma uzvarētāju kolumbieti Nairo Kvintanu.

Jau otrdien Saramotins izlidos uz Sevilju, kur viņa pārstāvētā komanda IAM Cycling sapulcēsies pirms prestižā Vuelta Espana velobrauciena, kas sāksies sestdien, 23. augustā, un ilgs līdz 14. septembrim. Tas ir viens no trijiem lielajiem velobraucieniem. Vēl ir Tour de France un Giro d'Italia.

Uzvara Vuelta a Burgos posmā varētu būt lielākais panākums riteņbraukšanas karjerā?

Man grūti pateikt, kura no uzvarām ir vērtīgākā. Jebkura pirmā vieta sniedz gandarījumu, jo nekad nav viegli uzvarēt.

Salīdzinoši augsto 18. vietu esi izcīnījis vienās no smagākajām viendienas sacensībām Paris-Roubaix. Toreiz bija lielāks gandarījums par paveikto vai tagad par uzvaru pār Kvintanu?

Kā jau teicu - pirmā vieta tomēr ir pirmā. Viegli nebija arī šoreiz. Lai gan distances garums bija tikai nepilni 15 kilometri, katrā kilometrā vajadzēja izlikt visus spēkus, turklāt distance bija pasmaga. Ja atklāti, tad šī īsti nebija mana trase, taču bija mana diena. Distances pirmajā pusē bija pakalni, pēc tam jau trase vairāk gāja uz leju.

IAM Cycling sporta direktors Marselo Albasīni esot tevi labi motivējis...

Viņš brauca mašīnā aiz manis un ik pa laikam kaut ko kliedza, bet es jau to īsti nedzirdēju. Pirms individuālā brauciena gan viņš, gan arī citi no komandas sacīja, ka man esot iespēja uzvarēt. Vajadzēja tikai noticēt viņu teiktajam. Tik švaks jau es arī neesmu. Piemēram, šogad Criterium du Dauphine velobrauciena individuālajā posmā es uzrādīju 15. rezultātu. Gandrīz vienmēr braucienā ar atsevišķo startu esmu vismaz otrajā desmitā. Arī citreiz man ir bijušas augstas vietas, bet līdz uzvarai ir pietrūkušas divas vai trīs sekundes. Šoreiz es biju priekšā otrajai vietai vienu sekundi.

Albasīni gan arī izteicies, ka tev nedaudz paveicies, jo pēc tam vēja ātrums bijis lielāks...

To es nezinu, jo pēc sacensībām sēdēju autobusā.

Šis panākums varētu būt nopietns arguments, kad notiks sarunas par jaunu līguma parakstīšanu?

Redzēsim, kā būs, jo pēc sezonas man līgums ar IAM Cycling beidzas. Tas gan vairs nav manā kompetencē. Mans uzdevums ir sasniegt labu rezultātu sacensībās, bet par līgumu vienojas menedžeris. Esmu komandai palīdzējis tikt pie papildu punktiem. Varbūt tagad vairāk arī mani respektēs.

Visu sarunu ar A.Saramotinu lasiet otrdienas, 19.augusta, laikrakstā Diena!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Aleksejs Saramotins

Dzimis 1982. gada 8. aprīlī Rīgā
Augums 184 cm, svars 75 kg
Ģimenes stāvoklis: precējies, sieva Irina, meita Alise (7 gadi), Elvija (2 gadi)
Sporta veids: riteņbraukšana
Komanda: IAM Cycling (Šveice)
Pārstāvējis: 2004.-2008. Rietumu Banka-Rīga (Latvija), 2009. Team Designa Kokken (Dānija), 2010. Team HTC-Columbia (ASV), 2011.-2012. Cofidis (Francija)
Panākumi: Tartu Rattamaraton 1. v. (2003., 2005.), Lombardia Tour 1. v. (2008.), Scandinavian Open 1. v. (2008.), GP Tartu 1. v. (2008.), Muesterland Giro 1. v. (2009.), GP de la Ville de Liller 1. v. (2009.), GP d'Isbergues 1. v. (2010.), Paris-Roubaix 18. v. (2012.), Tour de Doubs 1. v. (2013.), Vuelta Ciclista a Burgos 5. posmā 1. v. (2014.), pasaules čempionāts elite grupas brauciens 22. v. (2011.), 27. v. (2013.), Latvijas čempions (LČ) šosejas grupas braucienā (2005., 2006., 2007., 2010., 2012. un 2013. gadā)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi