Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Orientieristi gandarīti par iekļaušanu LOV sastāvā

Pateicoties Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) lēmumam tās sastāvā iekļaut arī neolimpisko sporta veidu pārstāvjus, pirmo reizi pie valsts nodrošināta sporta medicīnas atbalsta tikuši Latvijas vadoši orientieristi, informē Latvijas Orientēšanās federācija.

LOV tika izveidota 1994. gadā ar mērķi atbalstīt Latvijas labākos sportistus, lai viņiem būtu iespējas sasniegt augstas klases rezultātus starptautiskās sacensībās un it īpaši Olimpiskajās spēlēs. LOV sastāvos iekļautie sportisti saņem treniņu un sacensību procesam nepieciešamo finansiālo, metodisko, medicīnisko un zinātnisko atbalstu. Līdz šim LOV sastāvā iekļāva tikai olimpisko sporta veidu pārstāvjus, bet 2020. gada nogalē LOV dalībnieku sapulce apstiprināja vienības sastāvus 2021. gadā vasaras sporta veidos, pirmo reizi 12 vietas rezervējot neolimpiskajiem sporta veida - profesionālā boksa, orientēšanās, autosporta, motosporta un ūdenssporta – sportistiem, kuriem LOV 2021. gadā sniegs atbalstu sporta medicīnas, sporta zinātnes un izglītības jomā.

„Ļoti priecājamies, ka Latvijas Olimpiskajai vienībai radusies interese sadarboties arī ar neolimpiskiem sporta veidiem, kuru pārstāvji arī godam nes Latvijas vārdu pasaulē, uzrādot augsta līmeņa rezultātus starptautiskajās arēnās. Iekļaušana LOV sastāvā orientieristiem būs ievērojams atspaids treniņu procesā un sporta medicīnā, bez kā konkurēt ar pasaulē vadošajiem atlētiem ir ļoti grūti. Līdz šim orientieristi Latvijas labāko sporta medicīnas speciālistu pieredzi un pakalpojumus izmantoja par pašu līdzekļiem, bet nu tā tiks nodrošināta visu šo gadu! Latvijas Olimpiskās vienības pieredze palīdzēs mūsu vadošajiem orientieristiem vēl labāk sagatavoties šai 2021. gada sezonai, kas orientēšanās sportā solās būt īpaši spraiga – šogad paredzēts gan Eiropas, gan pasaules čempionāts, gan trīs Pasaules kausa izcīņas posmi,” uzsver Latvijas Orientēšanās federācijas prezidents Dagnis Dubrovskis.

LOV savā sastāvā orientieristiem rezervēja trīs vietas, un Latvijas Orientēšanās federācijas (LOF) valde lēma, ka šie sportisti būs Sandra Grosberga, Rūdolfs Zērnis un Uldis Upītis.

25 gadus vecā Sandra Grosberga ir Latvijas sieviešu izlases līdere, kas pēdējos gados uzvarējusi visos Latvijas kausa izcīņas posmos un Latvijas čempionātos, kuros startējusi. Sandra aizvadītajā gadā tika atzīta par Pasaules spēļu septembra mēneša atlēti, un ir pirmā sportiste Latvijas vēsturē, kura izpelnījusies šādu godu.

„Esmu priecīga par šādu iespēju, ko mums piedāvā LOV, un domāju, ka esam to pelnījuši. Šī noteikti būs iespēja treniņu procesu pacelt vēl augstākā kvalitātē, jo daudzi pakalpojumi, kurus tāpat regulāri izmantoju savā treniņu ikdienā, tagad būs pieejami jebkurā laikā, un ļaus visu darīt daudz efektīvāk,” teic Sandra Grosberga, kura 2011. gadā Eiropas junioru čempionātā ieguva bronzu sprinta distancē, 2015. gadā pasaules junioru čempionātā sprintā izcīnīja 12. vietu, bet 2018. gada pasaules čempionātā varēja lepoties ar 17. vietu gan sprintā, gan vidējā distancē, savukārt 2019. gadā izcīnīja augsto 17. vietu jaunajā knock-out sprinta formātā Pasaules kausa posmā. Sandra ir arī 2019. gada Latvijas čempione krosā.

Par iekļaušanu LOV gandarīts ir arī 26 gadus vecais orientierists Rūdolfs Zērnis, kurš 2019. gadā sasniedza karjeras labāko rezultātu gan pasaules čempionātā (garajā distancē finišējot 17. vietā), gan Pasaules kausa posmā (vidējā distancē izcīnot 15. vietu). „Patīkami pārsteidza ziņa, ka LOV uzsākusi sadarbību ar neolimpiskajiem sporta veidiem, tostarp orientēšanās sportu. Latvijas Olimpiskajā vienībā esmu viesojies pietiekoši regulāri, veicot funkcionālās sagatavotības testu, tā kā zināma izpratne par LOV piedāvātajām iespējam ir. Līdz ar to augsti novērtēju iespēju sadarboties ar valsts vadošajiem speciālistiem sporta nozarē,” bilst Rūdolfs Zērnis - 2011. gada Eiropas junioru čempions garajā distancē, un 8. vietas ieguvējs 2014. gada pasaules junioru čempionātā.

Savukārt Uldis Upītis, ir viens no talantīgākajiem Latvijas jaunās paaudzes orientieristiem, kurš pēdējos gados pārliecinoši sāk iekarot augstākās pozīcijas elites grupā. „Esmu ļoti priecīgs un pagodināts par šādu iespēju – kļūt par LOV atbalstītu sportistu. Ceru un ticu, ka iespēja saņemt palīdzību no Latvijas labākajiem sporta ārstiem palīdzēs man attīstīties un sasniegt arvien augstākus sasniegumus,”  izsakās 22 gadus vecais Uldis Upītis, daudzkārtējais Baltijas čempions jauniešu un junioru vecumā, kurš 2018. gadā pasaules junioru čempionātā vidējā distancē izcīnīja 15. vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi