Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Šāvējs Kuzmins par desmitajām spēlēm pagaidām nedomā

«Domāju, ka šīs bija manas pēdējās olimpiskās spēles,» sarūgtināts par startu Londonā atzina Latvijas šāvējs Afanasijs Kuzmins. Latvijas delegācijas vecākajam dalībniekam šīs bija jau devītās spēles karjerā, taču tik un tā īsti nav izdevies tikt galā ar uztraukumu. Ātršaušanā ar pistoli kvalifikācijā viņš ieņēma pirmspēdējo vietu 18 dalībnieku konkurencē, lai gan pirms sacensībām bija apņēmies cīnīties pat par vietu finālā.

«Ja pirmajā dienā kaut kā tiku galā ar uztraukumu, tad šoreiz tas bija vēl lielāks,» atzinās Kuzmins. Viņš sacīja, ka esot kauns par Londonas olimpiskajās spēlēs parādīto sniegumu. «Rupjas kļūdas bija jau pirmajā sērijā. Nevaru izskaidrot šādu atšķirību starp abu dienu rezultātiem.» Ja pēc pirmās dienas Afanasijs sakrāja 289 no iespējamajiem 300 punktiem un ieņēma cienīgo 11. pozīciju, ar kuru, kā viņš vēlāk atzinās, būtu gana apmierināts, pēc neveiksmīgās otrās kvalifikācijas kārtas (280 punktu) viņš noslīdēja uz pirmspēdējo pozīciju, paliekot tālu aiz finālistu sešnieka. Sliktāk sašāvis bija austrālietis Deivids Čepmens, kurš tālu atpalika arī no Kuzmina.

«Sākumā vēl bija cerības situāciju izlabot, bet otrajā sērijā parādījās problēmas ar pistoli, tāpēc radās aizture. Kaut kā izšaut gan pratu. Gribēju nostartēt cienīgāk. Ja būtu bijis kā pirmajā kārtā, viss būtu kārtībā. Spriedzi gan neizturēju ne tikai es. Arī potenciālie sacensību līderi,» Kuzmins norādīja, ka ne viņam vien nav izdevies attaisnot uz sevi liktās cerības.

«Šobrīd vēl negribu runāt par savu desmito olimpiādi, tomēr domāju, ka šīs bija manas pēdējās olimpiskās spēles,» norādīja šāvējs, kurš olimpiskajās spēlēs debitēja pirms 36 gadiem, bet karjeras laikā izcīnījis olimpisko zelta godalgu 1988. gadā un sudrabu četrus gadus vēlāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi