Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šoreiz sezonas noslēgums - Siguldas akvatlons jau nākamajā nedēļas nogalē

5. septembrī jau trešo gadu notiks Siguldas akvatlons, kurā apvienota peldēšana Siguldas Sporta centra peldbaseinā un skriešana Siguldas Sporta centra stadionā. Ja iepriekšējos gadus šīs bija sezonas atklāšanas sacensības Latvijā, šoreiz situācija pasaulē Siguldas akvatlonu pārveidojusi par noslēguma mačiem.

Akvatlons ir triatlona paveids, kurā tiek izlaista riteņbraukšana – peldēšanai seko skriešana. "Sacensības sākām rīkot pēc Siguldas peldbaseina atvēršanas. Izvēlējāmies aprīli, kad ārā vēl peldēt nevar, tāpēc visērtākais ir tieši akvatlona formāts. Sezonas ievadā visi noilgojušies pēc sacensībām un tas arī bijis redzams dalībnieku skaitā," sacensību rīkotājs Ainārs Veģeris norāda, ka pirmajā gadā Siguldas akvatlonā piedalījās ap 140 dalībniekiem, bet pērn to skaits tuvojās jau 180, kas bija jauns dalībnieku rekordskaits šajā sporta veidā Latvijā. "Uzsvars ir uz bērniem, bet piedalās arī visi stiprākie junioru un jauniešu vecuma sportisti valstī."

Paredzams, ka šogad Siguldas akvatlonā uz starta būs redzami visi labākie Latvijas jaunie triatlonisti, izņemot Artūru Liepu, kurš šīs sezonas beigu posmā ieguvis ļoti labu sportisko formu. Īpašu intrigu raisa fakts vai trešo gadu pēc kārtas uzvaru izdosies svinēt vienai no Latvijas labākajām vidējo distanču skrējējām Kamillai Vanadziņai (šī gada valsts čempione pieaugušajiem 1500 metros), kura aizpērn Siguldas akvatlonā bija labākā F15 grupā, bet pērn jau F17 ieskaitē. Viņa parasti peldbaseinā ir starp lēnākajām, bet stadionā visas konkurentes panāk un apsteidz. Kamillas māsa Sibilla un brālis Rūdolfs šogad kļuva par Latvijas čempioniem vieglatlētikā U14 vecuma grupā un arī viņi izmēģinās spēkus Siguldas akvatlonā. Tomēr valsts labākajiem vidējo distanču skrējējiem viegla dzīve nav gaidāma, jo sacensībās kuplā skaitā ieradīsies delegācija no Rīdzene/OSC peldēšanas skolas, cenšoties pierādīt, ka svarīgākā disciplīna akvatlonā ir tieši peldēšana. Tāpat Siguldas akvatlonā būs redzami sportisti no Latvijas triatlona galvaspilsētas Dobeles, Anatolija Ļevšas trenētie daugavpilieši, arī valmierieši, vietējie siguldieši un vēl citi. Pieteikšanās uz sacensībām turpinās Latvijas Triatlona federācijas mājaslapā triatlons.lv un savus spēkus šajās divās distancēs var izmēģināt ikviens aktīvists.

"Jāmāk tikai peldēt un skriet. Starp abām distancēm būs pāris stundu pauze un šajā laikā dalībnieki varēs apskatīt Siguldu – desmit minūšu laikā iespējams aiziet uz visām skaistākajām vietām. Zelta rudens gan vēl nebūs sācies, tāpēc tagad varēsiet mūsu pilsētu apskatīt zaļu, bet pēc tam atbraukt mēnesi vēlāk, kad visa jau būs sarkana," Veģeris aicina uz Siguldas akvatlonu. "Nākamgad, ja apstākļi atļaus, sacensības atkal mēģināsim rīkot aprīlī. Ir idejas par lielākiem mačiem Siguldā nākotnē, bet tas pagaidām vēl idejas formātā – kalnainā Sigulda ir lieliska vieta ļoti smagām sacensībām."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi