Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Suharevs nav apmierināts ar paceltajiem kilogramiem

Greizi uzdots tonis pirmajā cēlienā un neizdevusies uzstāšanās kulminācija pēdējā gājienā atstāja mieles par olimpisko debiju svarcēlājam Ritvaram Suharevam.

Lai gan ventspilnieks sasniedza jaunu valsts rekordu, viņš uzreiz pēc sacensībām bija gatavs otrajam mēģinājumam. "Ja ļautu iet un vēlreiz celt, domāju, ka es varētu pacelt daudz vairāk," ventspilnieks pārdzīvoja par neizmantotajām iespējām. Tokijā viņam nācās samierināties ar sesto vietu un summā paceltiem 358 kilogramiem. 

Liels trieciens bija neveiksmīgais pirmais mēģinājums ar 158 kilogramus smagu stieni raušanas disciplīnā. "Iespējams, nervi nebija gatavi. Nepabeidza kustību, un stienis palika priekšā. Arī nākamais mēģinājums nebija labs, lai gan tika ieskaitīts, bet 163 kilogrami bija ideāli. Treniņos Ritvars ir rāvis 165 un pat 168 kilogramus, tāpēc otrajā gājienā vēlējāmies pieteikt 166 kilogramus," pieredzējušais treneris Eduards Andruškevičs norādīja, ka pirmā neveiksme sašūpojusi sportista pārliecību, turklāt likusi mainīt plānus nākamajiem cēlieniem. 

Sacensību turpinājumā divkārtējais pasaules junioru čempions realizēja nākamos divus gājienus raušanā un pirmos divus gājienus grūšanā, tomēr pēdējais, 198 kilogramus smagais stienis, nepadevās. "Raušanā vēlējos 165 vai 166 kilogramus, bet grūšanā pāri 200 kilogramiem. Varēju cīnīties ar visiem puišiem," līdz galam nepadarīta darba sajūta palikusi Suharevam, kuram pietrūka trīs kilogramu līdz ceturtajai, bet septiņu – līdz trešajai vietai. Sportists neslēpa, ka patraucējis uztraukums, jo pēdējās nozīmīgās sacensības svarcēlājiem bijušas vien aprīlī, kad viņš izcīnīja Eiropas čempionāta bronzas godalgu. "Bija liela pauze, un tagad uzreiz olimpiāde," Ritvars skumji nopūtās.

Atpūta 22 gadus vecajam sportistam gan vēl nav tuvākajos plānos, jo drīz pēc atgriešanās mājās sāksies treniņnometne, lai sagatavotos augusta izskaņā Polijā paredzētajam Eiropas junioru čempionātam, kurā viņš būs galvenais favorīts. 

Tikmēr uz grandiozās Tokijas International Forum skatuves vēl gaidām Artūra Plēsnieka uznācienu. Viņš otrdien sacentīsies svara kategorijā līdz 109 kilogramiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi