Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tiecas uz smagsvariem

Briedis cer martā atgriezties ringā, pandēmija sarežģī situāciju.

Boksa karjeras krustcelēs nokļuvušais Mairis Briedis apliecinājis gatavību no pirmās smagā svara jeb krūzeru kategorijas pārcelties uz smagsvariem, ejot sava konkurenta ukraiņa Oleksandra Usika pēdās. Sportists un viņa pārstāvji izteikuši cerību pirmo cīņu prestižajā kategorijā aizvadīt marta beigās, tomēr Lielbritānijā un ASV pastiprinātie ierobežojumi radījuši sarežģījumus plānos. 

Briedis profesionālā boksa karjeras sākumā jau aizvadījis vairākas cīņas smagsvaros, turklāt arī krūzeru kategorijā sakāvis vairākus nesenus šīs kategorijas pārstāvjus Deniju Viljamsu, Manuelu Čaru un Maiku Peresu. "Plānojam, ka varētu cīnīties supersmagajā svarā. Tas man ir jauns izaicinājums, tomēr šajos apstākļos kaut kas mainās katru dienu," žurnāls The Ring citē Briedi. Viņa treneris Dmitrijs Šiholajs intervijā Sporta Avīzei apstiprināja komandas nosprausto kursu uz smagsvariem, kur starp mērķiem būtu ne tikai revanšs pret ukraini Oleksandru Usiku, bet arī iespēja pretendēt uz kādu no pasaules čempiona jostām. "Krūzeru vadošajiem bokseriem šajā svarā tik lielu cīņu vairs nebūs. Bez supersērijas tur neviens nespēj sarīkot tāda mēroga ažiotāžu un cīņas. Smagsvaros iespēju būs vairāk. Pamēģināsim sevi tur, turklāt Mairim smagsvaros jau ir astoņas cīņas un viņš zina, ko tas nozīmē. Galvenais, ka viņš to vēlas pats," apgalvoja Šiholajs

Boksera menedžeris Raimonds Zeps laikrakstam Diena atklāja, ka vēl decembrī drīz pēc uzvaras Pasaules boksa supersērijas krūzeru svara finālā iespējas ielauzties smagsvaros rādījušās ļoti labas, turklāt jau bijuši pat nolūkoti pretinieki. Tiesa, situāciju ievērojami sarežģīja Covid-19 izplatības uzliesmojums, kamdēļ tika pastiprināti ierobežojumi profesionālā boksa lielākajos tirgos Lielbritānijā un ASV. Tā kā tur šobrīd uz nenoteiktu laiku boksa dzīve ir apstājusies, gaidīšanas režīmā ir arī pārējā pasaule. Zeps norādīja – lai arī izredzes pavasarī aizvadīt cīņu smagsvaros nav zudušas, tās organizēšana kļuvusi krietni izaicinošāka. 

Pēdējos gados Briedis sekmīgi cīnījies krūzeru svara kategorijā, kur prestižajā Boxrec.com rangā ieņem pirmo vietu. Līdz šim vienīgo zaudējumu profesionālajā boksā latvietis piedzīvoja 2018. gada sākumā Pasaules boksa supersērijas pirmās sezonas finālā pret Usiku, kurš vēlāk pārcēlās uz smagsvariem un šajā kategorijā izcīnījis divas uzvaras.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi