Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Atalanta pēc uzvaras apsteidz Inter cīņā par trešo vietu Itālijas futbola čempionātā

Bergamo Atalanta futbolisti A sērijas spēlē trešdien savā laukumā ar 2:0 pārspēja Sampdoria, svinot devīto uzvaru pēc kārtas līgā, un izvirzījās turnīra tabulas trešajā vietā, apsteidzot Milānas Inter.

Bergamo "Atalanta" apspēlēja Dženovas "Sampdoria" ar 2:0 (0:0).

Abi vārti tika gūti otrajā puslaikā. Pirms tam gan "Sampdoria" galvenais treneris Klaudio Ranjēri 66.minūtē bija spiests pamest laukumu pēc triju minūšu laikā divu dzelteno kartīšu parādīšanas par neatrašanos savā vietā.

75.minūtē uzvaras vārtus guva brazīliešu aizsargs Rafaels Toloi, ar galvu raidot bumbu vārtu tālajā stūrī pēc stūra sitiena izspēles.

Desmit minūtes vēlāk Kolumbijas valstsvienības spēlētājs Luiss Muriels turpināja savu izcilo pirmo sezonu "Atalanta" pēc pārnākšanas no Florences "Fiorentina", pēc vēl viena stūra sitiena izspēles izrādoties vajadzīgajā vietā, vienatnē uztverot bumbu nedaudz ārpus soda laukuma, nomērķējot un raidot vārtos savu 17."golu" līgā šosezon.

"Atalanta", kas šogad ar 85 gūtajiem vārtiem par 18 "goliem" apsteidz tuvākos sekotājus līgā šajā rādītājā, tagad par diviem punktiem ir priekšā "Inter", kam ir spēle rezervē.

Piekto vietu saglabāja "AS Roma", bet tikpat - 51 punkts - un vieta turnīra tabulā ailīti zemāk ir "Napoli", kas arī svinēja panākumu.

"AS Roma" pieveica "Parma" ar 2:1 (1:1).

Viesus devītajā minūtē ar 11 metru soda sitienu vadībā izvirzīja Jurajs Kucka. Henriks Mhitarjans 43.minūtē atguva līdzsvaru uz tablo, bet uzvaras "gols" mača 57.minūtē franču pussarga Žordana Veretū kontā pēc Mhitarjana piespēles.

Juraja Kucka agrā soda sitiens atvairīja vārtsargu Stadio Olimpico, bet Henriks Mkhitānais guva vārtus otrajā spēlē Romai pirms Veretoutas 57. minūtes uzvarētāja.

"Napoli" svinēja panākumu izbraukumā, Dženovā pārspējot "Genoa" ar 2:1 (1:0).

Jau septītajā minūtē Elifs Elmass raidīja bumbu vārtos, taču VAR sistēma Konstantinam Manolam fiksēja bumbas skaršanu ar roku. Tomēr puslaika pirmajā kompensācijas minūtē Neapoles futbolistus vadībā izvirzīja Beļģijas futbolists Drīss Mertenss - 1:0.

Eduardo Goldaniga 49.minūtē panāca 1:1, bet uzvaras vārti 66.minūtē Irvina Lozano kontā.

"Genoa" klubam zaudējums nozīmē viena punkta atpalikšanu no "Lecce" cīņā par pēdējo vietu, kas garantē palikšanu virslīgā. Tikmēr Dženaro Džatuzo vadītā “Napoli” jau ir kvalificējusies Eiropas līgai pēc uzvaras Itālijas kausa izcīņā.

Vēl divas turnīra tabulas vidusdaļas komandas Florences "Fiorentina un "Cagliari" spēlēja neizšķirti 0:0, savukārt priekšpēdējās vietas īpašniece "Brescia" viesos izšķērdēja iespēju gūt punktus, izvirzoties vadībā pēc Ernesto Toregrosas rezultatīva sitiena, bet otrajā puslaikā ielaižot trīs vārtus, sākot ar Aleša Matēju sitienu savos vārtos, un ar 1:3 (1:0) zaudēja "Torino".

Tikmēr cīņā par astoto vietu tabulā "Bologna" piekāpās "Sassuolo" ar 1:2 (0:1). 57.minūtē viesi panāca 2:0, un mājinieki vienīgos vārtus savā labā spēja gūt vien mača kompensācijas laika minūtēs.

Jau ziņots, ka otrdien Turīnas "Juventus" futbolisti cieta zaudējumu rezultatīvā spēlē, taču saglabāja drošu vadību kopvērtējumā, jo neveiksmi piedzīvoja arī tuvākā sekotāja Romas "Lazio".

"Juventus" divu Itālijas titulētāko komandu cīņā viesos ar 2:4 (0:0) atzina "AC Milan" pārākumu.

Tikmēr "Lazio" viesos ar 1:2 (1:1) negaidīti zaudēja lejasgala komandai "Lecce", kas pārtrauca sešu zaudējumu sēriju.

Turnīra tabulā pirmo vietu ar 75 punktiem 31 spēlē ieņem "Juventus", "Lazio" ir 68 punkti, bet trijnieku ar 66 punktiem noslēdz Bergamo "Atalanta", no kuras Milānas "Inter" iepaliek divus punktus. Pa 51 punktam ir "AS Roma" un "Napoli", bet ar 49 punktiem seko "AC Milan".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi