Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Napoli piemin kluba leģendu Maradonu un sagrauj AS Roma

Itālijas A sērijas futbola klubs Napoli svētdien devītās kārtas spēlē pārliecinoši uzvarēja AS Roma, kas turnīra tabulā nu jau atrodas pozīciju zemāk.

"Napoli" savā laukumā ar 4:0 (1:0) sagrāva "AS Roma".

Reiz Neapoles komandā septiņus gadus spēlēja arī nu jau aizsaulē aizgājušais argentīnietis Djego Maradona, tāpēc "Napoli" futbolisti svētdienas dueli aizvadīja īpaši futbola leģendas godināšanai izveidotos kreklos. Maradona 60 gadu vecumā mira pagājušajā trešdienā.

Pirms visām Itālijas A sērijas spēlēm tika ieturēts minūti ilgs klusuma brīdis.

Pirmais Maradonu ar skaistu vārtu guvumu godināja kapteinis Lorenso Insinje, kurš no aptuveni 20 metriem lieliski izpildīja brīvsitienu, bumbai palidojot garām divu spēlētāju mūrim. Kapteinis brīdi vēlāk satvēra savu kreklu un veltīja skūpstu desmitajam numuram, ar kuru savulaik laukumā spēlēja Maradona.

Otrā puslaika 19.minūtē 2:0 ar spēcīgu sitienu pa zemi panāca Fabians Ruiss, bet līdz mača beigām izcēlās arī Drīss Mertens un Mateo Politano.

"Gaisā jūtamas bēdas. Lai arī laikapstākļi un pilsēta ir lieliska, apkārt valda sēru pilna atmosfēra," pēc uzvaras pauda "Napoli" galvenais treneris Džennāro Gatuzo.

Šis mačs desmitajā minūtē piedzīvoja nelielu pārtraukumu, jo uz arēnas ekrāna tobrīd tika atainots Maradona, spēlētājiem veltot aplausus. Pateicoties Maradonas pūliņiem, "Napoli" savas vienīgas trofejas A sērijā izcīnījusi 1987. un 1990.gadā. Gadu iepriekš ar Maradonu sastāvā komandai izdevās svinēt panākumu UEFA Kausā, kas tagad tiek dēvēts par Eiropas līgas turnīru.

Tikmēr "AC Milan" bez labi zināmā zviedra Zlatana Ibrahimoviča sastāvā mājās ar 2:0 (2:0) uzvarēja Florences "Fiorentina".

Ibrahimovičs šo spēli izlaida, jo pagājušajā nedēļā guva kājas muskuļa traumu. Tāpat šajā mačā nepiedalījās Milānas kluba galvenais treneris Stefano Pioli, kurš turpina atgūties pēc saslimšanas ar Covid-19.

Spēles 17.minūtē pēc stūra sitiena izspēles soda laukumā bumbu ar galvu vārtos raidīja Alesio Romanjoli, bet 11 minūtes vēlāk ar realizētu "pendeli", Frenks Kesijs pārsvaru dubultoja.

40.minūtē Kesijam bija vēl viena iespēja izpildīt "pendeli", taču otrais mēģinājums nebija sekmīgs.

Milānas komandai šī bija jau 21.uzvara kopš jūnija, kad pēc Covid-19 pandēmijas atsākās Itālijas A sērija. Komanda kopš šī laika zaudējumus nav cietusi.

Savukārt Romā vietējā "Lazio" negaidīti ar 1:3 (0:2) zaudēja "Udinese".

Arī Romas komanda šo spēli aizvadīja ar īpaša dizaina krekliem, tādējādi godinot Maradonu. 

"Udinese" komandā vārtus guva Tolgajs Arslans, Ignasio Puseto un Fernando Forestieri. Zīmīgi, ka Arslana vārti "Udinese" komandai Romas stadionā bija pirmie pēdējos sešos gados.

"Lazio" rindās 74.minūtē "pendeli" iesita Siro Immobile.

Dienu iepriekš čempione Turīnas "Juventus" viesos zaudēja punktus pret "Benevento", spēlējot neizšķirti 1:1 (1:1).

Alvaro Morata 21.minūtē vadībā izvirzīja viesus, bet Džaetano Leticia pirmā puslaika kompensācijas laik trešajā minūtē panāca izlīdzinājumu.

Pēc deviņām spēļu kārtām "AC Milan" pirmo vietu ieņem ar 23 punktiem, pa 18 punktiem iekrājušas Milānas "Inter" un "Sassuolo", kamēr Turīnas "Juventus", "Napoli" un "AS Roma" seko ar 17 punktiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi