Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Anglija iekļūst Eiropas futbola čempionāta pusfinālā

Anglija sestdien Vācijā iekļuva Eiropas futbola čempionāta pusfinālā.

Anglija pēc 1:1 (0:0, 1:1, 0:0) spēles pamatlaikā un pagarinājumā pēcspēles sitienos ar 5:4 uzvarēja Šveici.

Komandām vairāk sekmējoties uzbrukumu jaukšanā nekā to veidošanā, 75.minūtē vadībā izvirzījās Šveice. Brils Embolo ar sitienu no soda laukuma kreisajā apakšējā stūrī pārspēja Anglijas izlases vārtsargu Džordanu Pikfordu - 1:0 Šveices labā.

Līdzīgā spēlē angļi tomēr paspēja atspēlēties vien piecu minūšu laikā. Deklans Raiss piespēlēja Bukajo Sakam, un Saka ar spēcīgu sitienu ārpus soda laukuma raidīja bumbu vārtos, tai no sākuma skarot vārtu kreiso apakšējo stūri - 1:1.

96.minūtē Raiss ar tālsitienu trāpīja vārtu labajā pusē, taču vārtsargs Jans Zommers sitienu atvairīja.

117.minūtē Džerdans Šakiri no stūra sitiena trāpīja pa pārliktni, bet divas minūtes vēlāk Zeki Amduni sitienu vārtu kreisajā stūrī atvairīja Pikfords.

Jau pirmajā sitienu sērijā Manuela Akandži ne pārāk kvalitatīvu sitienu vārtu labajā stūrī atvairīja Pikfords - 1:0 Anglijas labā.

Izšķirošais bija Trenta Aleksandra-Arnolda realizētais sitiens piektajā sērijā, raidot bumbu vārtu kreisajā stūrī.

Anglija grupu turnīrā ar 1:0 pārspēja Serbiju un spēlēja neizšķirti ar Dāniju (1:1) un Slovēniju (0:0). Astotdaļfinālā angļi pēc ielaistiem vārtiem pirmajā puslaikā atspēlējās kompensācijas laikā un izrāva uzvaru pagarinājumā, ar 2:1 apspēlējot Slovākiju.

Tikmēr Šveice apakšgrupā ar 3:1 guva panākumu pār Ungāriju un cīņas ara Skotiju un Vāciju noslēdza neizšķirti, abiem mačiem beidzoties ar 1:1. Astotdaļfinālā Šveice ar 2:0 pārspēja iepriekšējā Eiropas čempionāta uzvarētāju Itāliju.

Anglijai šajā mačā iepriekš sakrāto dzelteno kartīšu dēļ nevarēs palīdzēt Marks Gehi.

Pēdējo reizi abas vienības tikās 2022.gada martā, pārbaudes mačā uzvaru svinot angļiem. Šveice nav spējusi uzvarēt Angliju 43 gadus.

Plkst.22 Berlīnē par vietu pusfinālā spēkosies Nīderlande un Turcija. Eiropas čempionāta spēles tiešraidē translē televīzijas kanāli TV6 un "Go3 Sport Open".

Piektdien pusfinālu sasniedza Spānija un Francija. Spānijas futbolisti ceturtdaļfinālā ar 2:1 papildlaikā uzvarēja Vāciju, bet Francija, pamatlaikam un papildlaikam noslēdzoties bez gūtiem vārtiem, 11 metru pēcspēles sitienos ar 5:3 apspēlēja Portugāli.

Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas bija sadalītas sešās apakšgrupās, izslēgšanas spēļu turnīrā iekļūstot katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējām un četrām labākajām trešo vietu ieguvējām.

2024.gada Eiropas čempionāts no 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisinās desmit Vācijas pilsētās. Jaunā Eiropas čempione tiks noskaidrota Berlīnes olimpiskajā stadionā.

2021.gadā Londonā par Eiropas čempioni kļuva Itālija, kas finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi