Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Piektdiena, 28. jūnijs
Kitija, Viesturs, Viestards

Beļģija ātri gūst pirmos vārtus un pārspēj Rumāniju

Beļģijas vīriešu futbola izlase sestdien Ķelnē Eiropas čempionāta finālturnīra otrās kārtas noslēdzošajā mačā ar 2:0 (1:0) pārspēja Rumāniju.

Beļģijas labā vārtus guva Juri Tīlmanss un Kevins de Bruine.

Tikko sākoties mačam, beļģi veiksmīgi apstādināja rumāņu uzbrukumu un ātri devās uz pretinieku vārtiem, kur jau mača otrajā minūtē ar precīzu sitienu pēc Romelu Lukaku piespēles izcēlās Tīlmanss, izvirzot vadībā Beļģiju ar 1:0.

Pirmajā puslaikā bumbu pārliecinoši vairāk kontrolēja beļģi un Rumānijas vārtsargam Florinam Nicam vairākas reizes nācās glāb savu komandu no vēl zaudētiem vārtiem.

Otrā puslaika ievadā jau pie pretuzbrukuma tika rumāņi, taču Valentins Mihaila sita bumbu pāri Beļģijas vārtiem.

Pēc vairākām nerealizētām iespējām 64.minūtē beļģu pārsvaru pretuzbrukumā dubultoja Lukaku, bet neilgi pēc tam VAR norādīja uz aizmuguri un vārtu guvums netika ieskaitīts. Īsi pēc tam Lukaku vēlreiz mēģināja raidīt bumbu pretinieku vārtos, tomēr atkal Rumānijas vārtos nekļūdīgi spēlēja Nica.

Arī rumāņi turpināja doties pretuzbrukumā un Deniss Mans sita virsū beļģu vārtsargam, kurš viegli atvairīja sitienu.

Nedaudz vairāk kā desmit minūtes līdz pamatlaika beigām pēc tālas vārtsarga Kūna Kastēlsa piespēles Beļģijas kapteinis de Bruine bija ātrāks par pretinieku aizsargu un pārspēja arī rumāņu vārtsargu, kurš bija tālu izskrējis no vārtiem, panākot 2:0.

Piektdien šajā grupā Ukraina ar 2:1 uzvarēja Slovākiju. Tādējādi E grupā pa trīs punktiem ir visām četrām komandām. 

Beļģi meistarsacīkstes sāka ar negaidītu zaudējumu 0:1 Slovākijai, savukārt rumāņi arī negaidīti ar 3:0 uzvarēja Ukrainu.

Portugāles vīriešu futbola izlase sestdien Dortmundē Eiropas čempionāta finālturnīrā nodrošināja vietu astotdaļfinālā.

F grupas otrajā mačā portugāļi ar 3:0 (2:0) pārspēja Turciju.

Jau otrajā minūtē portugāļi uzbruka Turcijas vārtiem, taču pēc centrējuma Krištianu Ronaldu neizdevās spēcīgs sitiens. Pāris minūtes vēlāk uzbrukums padevās arī turkiem, bet portugāļi apturēja Kerema Aktirolu mēģinājumu iekarot vārtus.

Mača 21.minūtē pie Turcijas vārtiem uz vārtu priekšu Ronaldu mēģināja piespēlēt Nunu Mendešs, taču Ronaldu līdz bumbai neaizsniedzās un tā nonāca pie Bernārdu Silvas, kurš to raidīja pretinieku vārtos, izvirzot vadībā Portugāli ar 1:0.

Neilgi pēc tam par izklupienu no aizmugures dzelteno kartīti saņēma Abdilkerims Bardakdži, kuram sakrāto brīdinājumu dēļ nāksies izlaist nākamo maču. 

Savukārt 28.minūtē Turcijas aizsargs Samets Akajdins vēlējās piespēlēt uz aizmuguri vārtsargam, taču Altajs Bajindirs jau bija izgājis no vārtiem un bumba ieripoja turku vārtos, rezultātam kļūstot 2:0 portugāļu labā.

39.minūtē par simulēšanu brīdinājumu saņēma Rafaēls Leāns, kuram arī nāksies izlaist nākamo Portugāles spēli. Tāpat puslaika turpinājumā par pretinieka klupināšanu dzelteno kartīti nopelnīja Akajdins un Zeki Čeliks, kurš saņēma brīdinājumu par runāšanu ar tiesnesi.

Pēc spēlētām desmit minūtēm otrajā puslaikā portugāļiem padevās pretuzbrukums un pēc Ronaldu piespēles turku vārtos bumbu raidīja Brunu Fernāndešs, kurš panāca 3:0.

Portugāļiem iekrājot pārliecinošu pārsvaru, mačs ritēja daudz lēnākā tempā, bet, tuvojoties pamatlaika izskaņai, turki izmantoja pretinieku kļūdas un ilgāk spēlēja Portugāles aizsardzības zonā. 

Spēles laikā pāris jaunieši neatļauti bija izskrējuši laukumā, vienam no viņiem paspējot arī nofotografēties ar Ronaldu.

Jau ziņots, ka sestdien Gruzija un Čehija spēlēja neizšķirti 1:1. 

Gruzijas labā vārtus guva Giorgi Mikautadze, bet starp čehiem ar precīzu sitienu izcēlās Patriks Šiks.

23.minūtē Čehijas labā vārtus guva Adams Hložeks, taču pēc VAR pārbaudes tie netika ieskaitīti. Viņa sitienu vispirms atvairīja Gruzijas vārtsargs un atlēkusī bumba trāpīja vēl pa Hložekam pa seju un roku, kas bija iemesls vārtu guvuma atcelšanai.

Pirmā puslaika izskaņā no labas pozīcijas Gurams Kašija izdarīja sitienu pa Čehijas vārtiem un pēc tam, kad tiesnesis izskatīja epizodi video atkārtojumā, tika konstatēts, ka čehs Robins Hranāčs soda laukumā aizskāra bumbu ar roku, un uz Čehijas vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. 

"Pendeli" izpildīt devās Giorgi Mikautadze, kurš precīzi sita bumbu pretinieku vārtos, izvirzot vadībā Gruziju ar 1:0. Viņš izcēlās ar gūtiem vārtiem arī pirmajā mačā.

Otrajā puslaikā pēc spēlētām nepilnām 13 minūtēm Čehija izlīdzināja rezultātu, kad pēc stūra sitiena izspēles bumba trāpīja pa vārtu stabu un Šiks to pēc tam nogādāja gruzīnu vārtos.

Mača izskaņā pretinieku vārtus iekarot vairāk centās čehi, kuriem īsā laika posmā izdevās tikt pie diviem stūra sitieniem, taču neviens no tiem nenoslēdzās ar precīzu sitienu. Pie stūra sitiena tika arī gruzīni, bet tas netika pārvērsts uzbrukumā.

Arī kompensācijas laikā bumbu vairāk pārvaldīja Čehijas futbolisti, un pēdējā minūtē gruzīniem izdevās pretuzbrukums trijatā pret vienu aizsargu, taču Saba Lobžanidze sita pāri pretinieku vārtiem.

Gruzijas un Čehijas izlases aizvadīja savu pirmo savstarpējo spēli. Gruzijas valstsvienība ir finālturnīra debitante, savukārt Čehija uzreiz pēc Čehoslovākijas sadalīšanās izcīnīja otro vietu, kvalificējoties arī turpmākajām septiņām meistarsacīkstēm.

F apakšgrupas pirmajos mačos Turcija ar 3:1 uzvarēja Gruziju un Portugāle ar 2:1 apspēlēja Čehiju.

Pēc divām spēļu kārtām Portugālei ir seši punkti, pie trīs punktiem tikusi Turcija, bet pa vienam punktam ir Čehijai un Gruzijai.

Svētdien sāksies trešās kārtas spēles, katrā apakšgrupā tām sākoties vienā laikā.

Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas sadalītas sešās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējas un četras labākās komandas no trešajā pozīcijā finišējušajām valstsvienībām.

2024.gada Eiropas čempionāts no 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās. Jaunā Eiropas čempione tiks noskaidrota Berlīnes olimpiskajā stadionā.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi