Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mourinju nomainīs Fonseku AS Roma galvenā trenera amatā

Slavenais portugāļu treneris Žuzē Mourinju no 2021./2022.gada sezonas vadīs Itālijas A sērijas futbola klubu AS Roma amatā nomainot Paulu Fonseku.

"AS Roma" vēsta, ka līgums ar Mourinju noslēgts uz turpmākajām trīs sezonām.

Iepriekšējā darba vieta 58 gadus vecajam portugālim bija Anglijas premjerlīgas klubs Totenhemas "Hotspur", kuru viņš vadīja no 2019.gada novembra līdz šī gada aprīlim. Ziemeļlondonas komanda viņa vadībā nespēja tikt pie tituliem un pirms dažām nedēļām viņš tika atbrīvots no amata.

Mourinju savā karjerā sekmīgi trenējis "Porto", Londonas "Chelsea" (divreiz), Milānas "Inter", Madrides "Real" un Mančestras "United" komandas. Viņš trīs reizes kļuvis par Anglijas čempionu, divreiz triumfējis Itālijas meistarsacīkstēs, kā arī reizi - Spānijas čempionātā. Tāpat Mourinju kontā ir divas uzvaras UEFA Čempionu līgas turnīrā ar "Porto" un "Inter" vienībām, bet 2017.gadā viņš aizveda "United" komandu līdz triumfam UEFA Eiropas līgā.

Pirms tam otrdien "AS Roma" paziņoja, ka neturpinās sadarbību ar 48 gadus veco Fonseku. Itālijas galvaspilsētas klubs A sērijā ieņem septīto vietu ar niecīgām cerībām pakāpties uz augšu, bet UEFA Eiropas līgā romiešiem tikpat kā zudušas cerības iekļūt finālā.

Mourinju tautietis Fonseka "AS Roma" komandu vada kopš 2019.gada jūnija. Pirms tam viņš trīs sezonas stūrēja Doņeckas "Šahtar" komandu, ar kuru trīsreiz uzvarēja Ukrainas meistarsacīkstēs. Darbs Ukrainā viņam bija pirmā pieredze ārzemju klubos, jo pirms tam Fonseka vadīja tikai vietējās vienības, tajā skaitā pazīstamās "Porto" un "Braga".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi